Újdonságok Budapesten: 8 hely a városban, amit érdemes felkutatni májusban

Ahogy azt már megszokhattátok, ebben a hónapban is elhoztuk nektek Budapest legizgalmasabb új helyeit. Nézzétek meg, milyen éttermekkel, kávézókkal gazdagodott a főváros és közönsége!

Nicaragua

Újbuda legpestibb utcáján, a sokszínű Bartókon nyitott meg a Nicaragua. A héttagú László család nicaraguai élményeiből táplálkozó budai hely autentikus berendezési tárgyakkal, újhullámos kávékülönlegességekkel és mennyei, részben közép-amerikai ihletésű, esetenként főételnek is beillő reggelikkel, köztük spéci burritóval, Nicaragua-tállal és avokádós toasttal idézi meg napközben a Karib-tenger nyugati partvidékét, míg az esti órákban finom cocktailokkal, mocktailokkal és természetesen nicaraguai rumokkal várják a vendégeket.

1114 Budapest, Bartók Béla út 21. | Facebook

Fotó: Nicaragua Cafe Brunch

BOLL by Csemege

A Kecskeméti utcai Csemege annyira hozzánőtt szerkesztőségünk szívéhez, hogy egy emberként kaptunk mellkasunkhoz, amikor megtudtuk: kedvenc reggelizőnk profilt vált. Ijedelmünk hamar elpárolgott, a svéd húsgolyókban utazó BOLL by Csemege szerelem első harapásra. Az északi stílusú étkezdében ötféle golyó (három húsos, egy halas és egy vega) közül választhatunk: a mi kedvencünk a full extrás Oslo tál volt, amin hat darab szarvashúsgolyó, krumplipüré, gyümölcsszósz, savanyított hagyma és sajtos barnamártás kapott helyet. Kombuchával kísérve csúszik a legjobban!

1053 Budapest, Kecskeméti utca 9. | Facebook

Fotó: BOLL by Csemege

Guszti pizza/pasta

Négy évvel ezelőtt lépett a színre a Ráckevei-Duna partján Halas Guszti, aki tökéletesre sütött hekkjeivel és pokolian jó kolbászaival azonnal levett minket a lábunkról. Guszti tizenkilencre lapot húzott, és halsütödéje udvarán most megnyitotta olaszos hangulatot árasztó egységét, a Guszti pizza/pastát. Az eredeti receptek alapján készülő leveseken és ínycsiklandozó szószokkal nyakon öntött al dente tésztákon túl kilenc fajta pizzával áldozhatunk a dolce vita oltárán, az egyszerűbb margheritától a guanciale szalonnával hódító Gusztiig. Vízpart, pasta, napsütés, több nem is kell a boldogsághoz!

1237 Budapest, Vízisport utca 34. | Facebook

blank
Fotó: Guszti pizza pasta

Buda nemrég nyitott cukrászdája is megér egy látogatást:

Beer People

Az Operaház és a Szent István-bazilika között félúton, egy cour d’honneurös bérház aljában bújik meg a pesti belváros legújabb kézműves sörlelőhelye, a Beer People. A térfogatban apró, de sörben annál nagyobb létesítmény válogatott amerikai, angol, cseh és magyar főzdék nektárjait kínálja dobozos, palackozott és csapolt formában. Nem vagy az a kimondottan sörös ember? Nem gond! A Budaprés az etyeki Öreghegy almafáinak legjavából, a legnagyobb odafigyeléssel készített ciderjei garantáltan betalálnak! Nyitvatartás szerdától hétfőig, délután 2 és este 10 között.

1065 Budapest, Lázár utca 7. | Facebook

blank
Fotó: Beer People

Itt Várlak

A Szabadság tértől egy kőhajításnyira, az ikonikus (és Ady által is sokat látogatott) Szabadság Kávéház helyén nyílt meg a békeidők hangulatát specialty kínálattal házasító Itt Várlak. A napfényes terasszal és enyhén art decós karakterű enteriőrrel hívogató kávézóban a Reserve Coffee őrleményeivel nyerhetünk új lendületet, amihez hatféle alternatív tejből választhatjuk ki a számunkra megfelelő belevalót. Amennyiben valami édességre vágynánk, számos péksüti és cukrászköltemény áll rendelkezésünkre, a brunch szerelmesei tápláló szendvicsekkel csillapíthatják étvágyukat, este pedig remek borokkal ágyazhatunk meg a jókedvnek.

1054 Budapest, Aulich utca 8. | Facebook

blank
Fotó: Itt Várlak

Biang Astoria

Az Oktogon és a Vámház körút után a város egyik fő közlekedési ütőerének számító Astorián nyitotta meg harmadik helyét a Wang mester nevével fémjelzett, pénztárcabarát árszabásáról ismert Biang-lánc. A hagyományos kínai streetfood-vonalon mozgó étterem menüje tele van ismerős fogásokkal: nem hiányozhatnak a lélekmelegítő levesek, az omlós kacsamell, a gőzbuci vagy a sült tészta sem, de kínai spagettit csak itt kóstolhatunk, sőt még akár levesbetétként is kérhetjük! Ha szívesen kalandoznál a távol-keleti gasztronómia világában, a Biangban a helyed!

1072 Budapest, Rákóczi út 8. | Facebook

blank
Fotó: Biang Astoria

GOFRI Budapest

Dekadens feltétekkel, páratlan ízvilággal és családias kiszolgálással vár minden gofrirajongót Újlipótváros új üdvöskéje, a GOFRI Budapest! A Szent István parktól csupán egy saroknyi távolságra fekvő falatozóban minden a ropogós belga édesség körül forog, amit számtalan variációban tehetünk magunkévá. Krémek, gyümölcsök, öntetek és szórások széles sorával kedveskedhetünk ízreceptorainknak, attól függően, mennyire vesszük komolyan az év elején tett beach body fogadalmunkat. A pontot az i-re a frissítő limonádék, jegeskávé, fagyis gofri, virgin mojito és termelői szörpök választéka teszi fel.

1137 Budapest, Pozsonyi út 33/A | Facebook

blank
Fotó: Gofri Budapest

Antoinette Café

Párizsi elegancia egy csipet bohémsággal megfűszerezve, extravagáns croissantok, mindenmentes torták. Nagyjából így tudnánk összefoglalni, hogy miért érdemes a Thália Színház szomszédságában található Antoinette Cafét felkeresni. A francia életérzés felhőtlen átélésében a már fent említett ellenállhatatlan finomságok mellett zamatos kávék, színpompás macaronok és príma koktélkreációk lesznek segítségünkre, melyek a nap bármely szakát képesek megízesíteni, hogy aztán úgy mosolyogjunk, mint pályakezdő pantomimes az első sikeres fellépése után.

1065 Budapest, Nagymező utca 26. | Facebook

blank
Fotó: Antoinette Café

Várnak Budapest legújabb kávézói: