5 imádnivaló gyerekkönyvesbolt Budapesten, ahol kicsik és nagyok is kincsekre lelhetnek

A főváros az izgalmasabbnál izgalmasabb könyvesboltjain túl a legkisebbeknek és szüleiknek is tartogat meglepetéseket. Íme 5 gyerekkönyvesbolt Budapesten, ahol mindig találni esti mesének tökéletes olvasnivalót.

A Móra Kiadó könyvesboltja

A Móra Kiadót, melynek hagyományőrző és értékteremtő könyvein már generációk nőttek fel, talán senkinek sem kell bemutatnunk. A kiadó nemcsak a történelem szövetébe írta be magát azzal, hogy egykor egyedüli kiadóként közvetítette a gyermek- és ifjúsági irodalmat, de egyúttal megannyi család életébe is. Értékes köteteik bár számos könyvesbolt polcán ott sorakoznak, a Jókai utca 6. szám alatt első kézből válogathattok a kiadó gyerekkönyveinek legnagyobb választékából.

1066 Budapest, Jókai u. 6. | Weboldal | Facebook

Fotó: A Móra Kiadó Mintaboltja Facebook-oldala

Bartók Pagony

Igazi mesekönyv-birodalom a Szent Gellért tértől egy karnyújtásnyira található Bartók Pagony. A Pagony megannyi könyvesboltja közül a legnagyobb hatalmas választékkal várja mind a gyermek- és ifjúsági irodalom szerelmeseit egészen 10 éves korig bezárólag. A minőségi gyerekkönyveket és a gyermekirodalom krémjét felsorakoztató könyvesboltban játszósarok, kávézó, de még egy különleges Rumini szabadulószoba is várja az élményekre vágyó kicsiket és szüleiket.

1114 Budapest, Bartók Béla út 5-7. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: pagony.hu

Kultúrgyerek

Budapest XVI. kerületében bújik meg a minőségi gyerekkönyvek számtalanját kínáló Kultúrgyerek könyvesboltja. A kisgyermekes anyuka által életre hívott könyvesbolt pedig nem mást, mint az értékes és minőségi gyermekirodalom terjesztését tűzte zászlajára. A több mint 4000 kötet között népszerű szerzők művei, ismeretterjesztő könyvek, fejlesztő- és persze izgalmas és szerethető mesekönyvek egyaránt megtalálhatók. A könyvesboltban tehát nemcsak akkor érdemes nézelődni, ha egy minőségi szempontok alapján készült könyvet kerestek, hanem akkor is, ha épp tanácsra vagy inspirációra van szükségetek.

1161 Budapest, Baross u. 250. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Kultúrgyerek Facebook-oldala

Róka úr és Kompánia

Kicsik és nagyobbak, valamint szüleik kedvenc könyvlelőhelye a Róka úr és Kompánia XI. kerületi gyerekkönyvesboltja. A Szabolcska Mihály utcában otthonra lelt könyvesboltban az izgalmasabbnál izgalmasabb könyvújdonságokon túl a régebbi, antikvár kötetek kedvelői is rendre találhatnak maguknak kincseket. Az első és máig egyetlen gyerekkönyv-antikváriumban minden kötetet nagy gonddal és odafigyeléssel válogatnak és rakják ki polcaikra, hogy a hozzájuk betérők valóban minőségi kötetekkel térhessenek haza.

1114 Budapest, Szabolcska Mihály u. 5. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Róka úr Facebook-oldala

Maminti Kuckó Könyvesbolt és Kávézó

A Széna tértől egy karnyújtásnyira egy igazán kedves könyveskuckó bújik meg, ahol kicsik és nagyok egyaránt feltöltődhetnek. A Mamintiben játszószoba és foglalkozások számtalanja fogadja a babákkal és kisgyermekekkel érkezőket, míg a szülők remek kávé és néhány falat sütemény mellett töltődhetnek fel. Az élmények és finomságok mellett természetesen az esti mesének valót is beszerezhetitek, hiszen a polcok csak úgy roskadoznak a jobbnál jobb kötetektől.

1024 Budapest, Keleti Károly u. 11/a | Facebook

blank
Fotó: Maminti Kuckó Könyvesbolt Kávézó Facebook-oldala

Mutatunk még néhány mesés helyet Budapesttől egy karnyújtásnyira: