Tulipánok százezrei várják a szüretelőket a Duna és a Tisza ölelte virágoskertben

Pihentető téli álmát követően, a húsvéti hosszú hétvége alkalmával megnyitja idei szezonját és ismét szélesre tárja kapuit a látogatók előtt a TulipGarden Homokhátság varázslatos virágoskertje.

Húsvéti nyitóhétvégéjét követően nem mindennapi látvánnyal és élménnyel várja áprilisban, a hét minden napján a szüretelni és friss, illatozó virágcsokrokkal hazatérni vágyókat a Kecskeméttől alig 40 percre található tázlári TulipGarden Homokhátság.

Varázslatos virágoskert, több százezer virággal

A hétvégéket és hétköznapokat egyaránt bearanyozó szüreti program alkalmával természetesen a számtalan színárnyalatban pompázó tulipánoké lesz a főszerep. A virágoskertben idén 350 ezer virág bontogatja szirmait tavasszal, mely tökéletes alkalmat ad, hogy természetközeli hangulatban, színpompás virágokkal körülvéve kapcsolódjunk ki vagy töltsünk el egy kis időt családunkkal, barátainkkal a nem mindennapi környezetben.

A TulipGarden Homokhátság a nyitóhétvégét követően várhatóan 4-5 hétig nyújt majd emlékezetes pillanatokat a tavaszi virágok szerelmeseinek. Arról nem szabad megfeledkezni, hogy mind a virágzást, mind pedig a szüretet nagyban befolyásolja az időjárás, így emiatt, illetve a napról napra változó színpompás kert élményéért is érdemes hozzájuk több alkalommal is látogatást tervezni.

Emlékezetes programok kicsiknek és nagyoknak

A tavaly méltán nagy népszerűségnek örvendő kikapcsolódási lehetőségekből idén sem lesz hiány. A magával ragadó szüreti élmény ugyanis számos egyéb programmal és emlékezetes pillanattal várja például a kisgyermekekkel érkező családokat.

blank

Míg a felnőttek a virágsorok között keresik és szüretelik csokrukhoz a legszebb tulipánokat, addig a család legapróbb tagjai a játszótéren, az ugrálóvárban és az állatsimogatóban töltődhetnek fel, de várja őket arcfestés, hajfonás és csillámtetoválás is.

Élmények mindenkinek

Természetesen az élményekben megfáradtaknak sem kell messzire menniük, ha megszomjaznának vagy megéheznének, hiszen kávéval és frissítőkkel, streetfood-fogásokkal várják majd a virágszedés előtt és után töltekezni vágyókat.

blank

A TulipGarden Homokhátság kertjében tiszteletét teszi ugyanis a kiskőrösieknek és a környéken élőknek ismerősen csengő La’Róna bisztró és borbár, ahol megkóstolhatjátok a virágszürethez tökéletesen passzoló ételeiket és válogatott boraikat egyaránt.

Az ideérkezőknek természetesen a maradandó élményekről sem kell lemondaniuk, hiszen a méltán kedvelt fotópontnak és a kitelepült kézművesek portékáinak hála kézzelfogható emlékekkel is hazatérhettek majd egy itt eltöltött, kellemes nap után.

A mesés kikapcsolódáshoz vezető út

Annak érdekében, hogy semmi akadálya se legyen a kikapcsolódásnak, indulás előtt feltétlenül érdemes felkeresni a TulipGarden Homokhátság oldalát, ahol mindig naprakész információkkal szolgálnak nemcsak a programokat, de a virágzást és az időjárást illetően is.

Az autóbusszal utazók Felső-Tázlár megállótól tudják megközelíteni a kertet, míg az autóval érkezők Soltvadkertről mindössze 10 perc alatt juthatnak el a helyszínre.

blank

Mielőtt útnak indulnátok, ne felejtsétek el bepakolni a virágszürethez szükséges kosarakat és metszőollókat, mert bár a helyszínen kaució ellenében tudnak biztosítani eszközöket, a nagy érdeklődésre való tekintettel ezek hamar elfogyhatnak.

Ha esetleg abban gondolkoztok, hogy nagyobb létszámú csoporttal, intézménnyel látogatnátok el a tulipánszüretre, előre egyeztetést követően hétköznapokon erre is biztosítanak lehetőséget.

Elérhetőség és további információk:
TulipGarden Homokhátság
6236 Tázlár, I. körzet hrsz. 0231/40.
Facebook-oldal

Ha a mesés tulipáncsokrok mellé nárciszokat is szüretelnétek: