35+ kihagyhatatlan program Budapesten október utolsó hétvégéjén
Nem csak halloweenre

Október utolsó napjaiban is számtalan izgalmas hétvégi program vár rátok Budapesten és környékén. Koncertek, filmvetítések, túrák, kiállítások, családi és halloweeni programok – mindből találhattok összeállításunkban. 

Többnapos hétvégi programok Budapesten

Családi Halloween a Miamorban (csütörtök-vasárnap)

Három egész napra igazi halloweeni világgá változik a Miamor Rómaim, ahol sok-sok izgalmas programmal várnak benneteket. Lesz tökfaragó verseny, gyerekdiszkó, akadálypálya, kézműves kuckó és jelmezverseny is.

Facebook-esemény >> 

Cinema City Filmünnep (csütörtök-vasárnap)

Október 26. és 29. között négynapos filmünneppel készül az összes Cinema City mozi. A kedvezményes jegyek, a filmújdonságok és premierek mellett közönségtalálkozós vetítésekkel, filmklub- és kerekasztal-beszélgetésekkel is kedveskednek a filmrajongóknak, de mozikvízen is próbára tehetitek majd legjobb filmes tudásotokat.

Facebook-esemény >>

Cinema Mystica Halloween (csütörtöktől)

Az újmédiumokat felvonultató galéria első kiállítása egy érzékszervi utazás, amely 21 egyedi installáción vezet végig, 1200 négyzetméteren. Összesen tíz teremben járhatjátok végig a digitális alkotásokat, immerzív vetített tereket, 3D nyomtatott szobrokat, de interaktív élmények és rövidfilmek is várnak titeket. Október 26. és november 2. között kimondottan halloweeni tematikájú alkotásokkal készülnek, így a mesebeli varázslények és egy spooky varázserdő kerül a főszerepbe, a központi terek átalakításával. Akik jelmezben érkeznek, 10% kedvezményt kapnak a belépőből.

További részletek >>

hétvégi programok budapest
Fotó: Cinema Mystica (Facebook)

Tökfesztivál a Szelencében (péntek-vasárnap)

Idén már harmadik alkalommal szerveznek tökfesztivált a budapesti Szelencében, ezúttal október 27-től 29-ig. Ezen a hétvégén rengeteg izgalmas dologgal készülnek nektek, így a gyerekek és a felnőttek is megtalálhatják a nekik való programot. Baba-mama foglalkozás, különböző izgalmas workshopok, egész napos süti- és kézműves vásár, mindenmentes finomságok és még sok más különlegesség vár rátok ezen a három napon!

Facebook-esemény >>

Csodáljátok meg a fényárban úszó Füvészkertet:

Gőzmozdonyos nosztalgiavonat (szombat, vasárnap)

Az októberi hétvégéken egy igazi gőzmozdonyos nosztalgiavonaton utazva csodálhatjuk meg a budai hegyek őszi színpompában tündöklő erdeit. A Gyermekvasút mindkét nap két-két járatot indít Hűvösvölgyből és Széchenyihegyről, de ne feledjétek, az utazáshoz nosztalgia pótjegy váltása szükséges.

További infók >> 

Cinemira KIDS (szombat-vasárnap)

Különleges családi filmfesztivál várja a gyerekeket az őszi szünet előtti hétvégén a Cinemira Kids Halloween-i különkiadásával. Minden órában újabb animációs és rövidfilmes vetítések indulnak (3-6, 7-9, 10-12 éveseknek ) korosztályok szerinti bontásban, emellett különleges nagyjátékfilmek is láthatóak. A Cinemira mottója: Mozizz és Alkoss! Ennek jegyében számos interaktív filmes programon lehet részt venni. A fesztiválon találkozhatnak a Barbie és Super Mario magyar szinkronhangjaival, sőt ki is próbálhatják magukat szinkronszinészként, de kérdezhetnek olyan népszerű színészektől is, mint Gubik Petra, Elek Ferenc és Zsurzs Kati. Kipróbálhatják magukat színészként a kamera előtt is: Steinhauser Andrea casting director vezetésével a fesztiválon hazai és nemzetközi produkciókhoz keresnek gyerekszereplőket. A vasárnapi Gryllus koncertet követően közösen videóklipet forgathatnak a gyerekek a Maszkabál című dalra. Emellett kaszkadőr, filmes, aninációs workshopokon is részt vehetnek. A profi állat tréner bemutatón kiderül, hogyan készítik fel a szakemberek az állatszereplőket egy-egy filmforgatásra. A halloweeni hangulat jegyében egész nap profi sminket kérhetnek a gyerekek, filmes jelmezekbe bújhatnak és akár megfesthetik saját csapójukat.

További infók >> 

hétvégi családi programok budapesten

Szlovén Filmnapok // Toldi Mozi (szombat-vasárnap)

2023. október 26. és 28. között a magyar közönség három kortárs szlovén alkotást láthat az immár hetedik Szlovén Filmnapokon. A hagyományoknak megfelelően idén is a budapesti Toldi mozi ad otthont az unikális eseménynek.

Részletes program >> 

Whisky Show // Millenáris (szombat-vasárnap)

A Millenáris ad otthont a kétnapos Whisky Shownak október 28-29-én, amely során több, mint 60 standnál ízlelhetünk minőségi whiskey-ket és érlelt párlatokat. Hatszázféle minőségi ital közül válogathatnak az érdeklődők, melyek között a whisky mellett gineket és rumokat is találhatunk.

További infók >>

Budapesti programok csütörtökön (2023. október 26.)

Bauhaus Budán: Pasarét legszebb házainak története – helytörténeti séta

Pasarét Budapest egyik legzöldebb és hangulatosabb környéke, ahol az árnyas fák a hazai modern építészet legszebb épületeit rejtik. A másfél-két órás sétán feltárul a városrész története, megismerhetitek a Napraforgó Utcai Kísérleti Mintatelep alkotóit és lakóit, azt a közösséget, mely a Horthy-korszak Magyarországán a múltba révedés helyett bátran a jövőbe tekintett.

Facebook-esemény >>

Bowie Acoustic by Cosmic Maze Trio // Hard Rock Cafe

Egy zenei időutazásra hív benneteket a Cosmic Maze akusztikus triója, mely során az első nagy Bowie-siker Space Odditytől kezdve, a Ziggy-korszak glam rock- és a 80-as évek popslágerein keresztül eljuthattok az utolsó, megrázó Blackstar albumhoz is.

Facebook-esemény >> 

Pest fölött az ég – Kamondy Ági 70 éves lesz // Gödör

November 9-én lesz 70 éves Kamondy Ági,  ezt megünnepelhetitek meg előre a Gödör Klubban. Ezen a koncerten velük tart egy régi kedves zenész kolléga: Werner Gábor, csellista, karmester, akivel pont 30 éve zenéltek együtt a Dalok Közép-Nirvániából projektben.

Facebook-esemény >>

Egy új hely felfedezése mindig szuper hétvégi program:

John Lennon-est // Úri Muri

Születésének 80., halálának 40., és a The Beatles feloszlásának 50. évfordulója alkalmából vegyesen válogat John Lennon dalaiból Tasnádi Bence és Várvölgyi Szabolcs.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok pénteken (2023. október 27.)

Tökfesztivál és esti piac Terézvárosban

Budapesten sem marad el az őszi tökfaragás, hiszen a Terézvárosban október 27-én 15 órától 21 óráig Tökfesztiválon és esti piacozáson vehetünk részt. A Hunyadi téri eseményen a terézvárosiak saját tököt kapnak, de az eszközöket mindenkinek saját magának kell biztosítani. Alkotás közben az alábbi programok szólnak majd a háttérben: gyerekkoncert, élő főzőbemutató, DJ, a nap pedig egy szuper LED-show-val zárul. Mindezeken túl tökös-mákos rétes kóstoló, food truck és szabadtéri piac is várja az érdeklődőket!

Facebook-esemény >>

Halloween az Állatkertben

Október 27-én pénteken, este 6-tól éjjel 11 óráig különleges halloweeni programokkal várják az érdeklődőket az Állatkertben. Boszorkánykonyha, bátorságpróba, tüzes produkciók és rémisztő állatok várnak rátok ezen estén.

Facebook-esemény >> 

További halloweeni programok Budapesten:

Perfect Day – Fekete Jenő és barátai koncert // Otthonka

Az esemény októberi sztárokra emlékezik, Mahalia Jackson, Chuck Berry, Lou Reed dalok mellett, saját szerzemények a porondon.

Facebook-esemény >> 

Malacka és a Tahó, vendég: The Magenheims // Hunnia

A már több mint 25 éves Malacka és a Tahó legfőbb jellemvonása, hogy mondanivalóját ironikus, abszurd dalszövegekbe csomagolja. Akik nem a koncertekről, azok a mozis vagy tévés dalaikról is ismerhetik őket: a Buhera mátrix zenéjéről, vagy a jelenleg is futó Munkaügyek – IrReality Show sorozat zenéjéről.

Facebook-esemény >> 

Erik Sumo Happy Robots Band, Sharktank // A38 Hajó

A tavaly szilveszteri teltházas lemezbemutató koncert után idén októberben tér vissza a hajó színpadára Tövisházi Ambrus 2005-ben alapitott zenekara, az Erik Sumo. A filmzenék, a régi kedvencek és a legújabb diszkó-őrületek mellett hallható lesz pár újdonság is a készülő új dalokból az örökké változó, Magyarország egyetlen, mindig energikus downtempo-szobadiszkó-szörfrock-kacatpop zenekartól.

Facebook-esemény >>

Ricsimicsináljunk Borzongatóan Helovíni Beöltözős Rokenroll Denevérekkel // Úri Muri

Marhára kellemes Helovíni koncertet igyekszik adni az Apertúra társulatának és kollégáiknak házi készítésű zenekara, a Ricsimicsinájjunk, méghozzá egy kellemes, beöltözős pénteken, hogy jól induljon a hétvége és legyen mire mondani másnap, hogy gyógysör.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. október 28.)

Tökfaragó Halloween Nap a Budapest Gardenben

Október 28-án Tökfaragó Halloweent tartanak a Budapest Gardenben, ahol várják a kicsiket és nagyokat egy rémületesen mókás napra. Lesz tökfaragás, tűzoltós gyerekprogramok, és számtalan vezetett játék is.

Facebook-esemény >> 

Újpesti Tökfaragó

Töklámpás faragás, gyerekelőadások, interaktív játékok és „csokit vagy csalunk” körút vár benneteket az újpesti Szent István téren.

Facebook-esemény >>

halloween programok 2023 budapest
Fotó: Újpesti Tökfaragó (Funzine)

Cream of East – the last cruise in ’23

Első alkalommal kerül megrendezésre az Cream of East, ami egy október végi szezonzáró gurulásra invitálja az épített keleti autós-motoros közösséget.

Facebook-esemény >> 

Halloweeni kerékpáros helyismereti túra

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jelmezbe öltözve, vígan tekerve, cukrot osztogatva kerekezhettek egyet Kőbányán. Sőt, ezen a napon helyismereti túra keretében érdekességeket és információkat is megtudhattok a kerület látványosságairól, nevezetességeiről.

Facebook-esemény >> 

Vingardium in the City // Bálna Budapest

Ha ősz, akkor borfesztivál! A belvárosba költözik a Vingardium Borliget, ahová magukkal hozzák a borfesztiválok hamisítatlan hangulatát! Az október 28-i rendezvény helyszínéül a Bálna Budapest szolgál, ahol nagyszerű pincészetek standjai, igényes gasztronómiai felhozatal és zenei csemegék várnak.

Facebook-esemény >> 

budapesti programok a halloweeni hétvégén
Fotó: Vigardium (Facebook)

Halloweeni Éjszakai Túra gyerekeknek

Izgalmas halloweeni éjjeli túrára hívnak benneteket, ahol zseblámpával fedezhetitek fel az erdő titkait. A halloweeni tematikájú feladatok közben találkozhattok denevérekkel és világító pókokkal is. Az édesség gyűjtés sem marad el és a túra végén bátorságpróbával válhattok igazi éjjeli menővé.

Facebook-esemény >> 

Halloweeni autós mozi // Mogyoród

Amennyiben imádjátok az autós mozit, és ősszel sem szeretnétek lemaradni az élményről, akkor október 28-án érdemes lehet Mogyoród felé vennetek az irányt. A Ring autósmozinál ráadásul halloweeni tematikájú filmnézést szerveznek, ahol büfével, hamburgerrel és forró teával kuckózhattok be a négykerekű járgányotokba. Érdemes beöltözve és kidekorált autóval érkezni, a legrémesebb autót ugyanis díjazzák majd. Kapunyitás 17 órakor, a program pedig egészen este 10 óráig eltart, ami a 14 év alattiaknak ingyenes!

Facebook-esemény >>

Frenk akusztik // Gödör

Az idei utolsó Frenk koncert, ez alkalommal bensőséges hangulatban, egy szál gitárral.

Facebook-esemény >> 

Alter-pop akusztik // Turbina

Bírod a magyar altert? Akkor neked is ott a helyed október 28-án Budapesten a Turbinában, ahol a kedvenc dalaidat hallgathatod egész este. Elefánt, Hiperkarma, 30Y, Quimby, Kispál és a Borz és még rengeteg kiváló hazai előadó dalai csendülnek fel Léhárt Míra és Polgár Patrik tolmácsolásában akusztikusan.

Facebook-esemény >> 

Halló, vén halogén! // Kripta söröző

Bár Kripta sörözőben egész évben halloween van, ezen a szombat estén egy kicsit még inkább az lesz. Készülnek tematikus kocsmakvízzel, DJ-vel és az alkalomhoz még jobban illő italokkal.

Facebook-esemény >> 

Vice City 80’s Party – Thriller Night // 101klub

Egy kis Vice City móka akár ijesztő, akár valami 80-as évekre jellemző jelmezben. A zenei felhozatal Vice City-s és 80-as kedvencek némi horrorisztikusabb dallal kiegészítve.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2023. október 29.)

Caprera, Naplás-tó, reptér – 3 természetséta Pesten

Három könnyű természetsétára és egy bringatúrára várnak titeket patakok mentén Pesten.

Facebook-esemény >> 

XVII. Sweet Wedding Esküvőkiállítás és Vásár // Lurdy Ház

Lélegzetelállító menyasszonyi ruhák, vőlegényeknek öltönyök, finom torták, pazar helyszínek, kreatív dekorok, csillogó gyémánt gyűrűk, tánctanárok – mindez egy napon, egy helyen a Lurdy Házban.

Facebook-esemény >> 

A test határai – Bringatúra a Szentendrei Skanzenben

Hogyan viszonyult a parasztság a saját testéhez? Milyen elképzelése, tudása volt testének működéséről? Milyen volt a parasztság testideálja és hogyan próbálta kialakítani azt? Milyen szokásokban, hiedelmekben jelentek meg a testre vonatkozó szabályok, és hogyan próbálták mágikus úton befolyásolni annak határait? A bringatúrán ezekre a kérdésekre keressük a választ.

További infók >>

szabadtéri programok budapesten - 2023 október
Fotó: Szentendrei Skanzen (Facebook)

Újbuda Streetball Fesztivál // Bikás park

A nagy sikerre való tekintettel 2023 őszén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Újbuda Streetball Fesztivál. A háromállomásos sorozat utolsó helyszíne a Bikás park.

Facebook-esemény >>

The Rolling Stones: Hackney Diamonds lemezhallható buli // Auróra

Az este folyamán két igazi rajongó (Kőváry Zoltán és Stumpf András) mesél nektek a zenekarral való kapcsolatukról, az új albumról és mindenről, ami fontos számukra a Stones sztoriban. A beszélgetést követően közösen hallgathatjátok végig a friss és karcos Hackney Diamonds albumot, majd együtt vesézhetitek ki a hallottakat.

Facebook-esemény >> 

Alfred Hitchcock: Psycho // Bem Halloween

Alfred Hitchcock kultikus fekete-fehér pszichológiai drámáját most mozivásznon is megtekinthetitek a Bemben.

Facebook-esemény >>