Nyolcvannál is több helyszínen kémlelhetjük az augusztusi égbolt titkait országszerte

Idén több, mint 80 helyszínen, számtalan program alkalmával pillanthattok bele az augusztusi esték csillagos égboltjának titkaiba.

Fotó: egyhetacsillagokalatt.hu

Negyedik alkalommal rendezik meg idén augusztusban a Csillagok alatt színes programsorozatát. Az utóbbi években, az egész országon átívelő népszerű eseménynek nemcsak rajongótábora lett, csillagászati programok sokaságával gazdagodott, de programkínálata is a korábbi egy hétről tíznaposra bővült.

Augusztus 13-ig szerte az országban több, mint 80 helyszínen, számtalan programmal várják az érdeklődőket profi és amatőr csillagászok egyaránt. A távcsöves bemutatókon, csillagleseken túl tudományos stand up, csillagnéző éjszakai túrák kerülnek megrendezésre, de lesz lehetőség a nappali eget is vizsgálni.

Csillagles különleges helyszíneken

A programoknak otthonául szolgáló helyszínek is igen változatosak, Budapesten például az újpesti Levendulaparkból, a Bikás parkból, akárcsak a szentendrei Duna-partról kémlelhetitek majd az eget.

Országos viszonylatban többek között Pécsett a Zsolnay Negyedből, Esztergomban a várból, a Bánki-tó mellől, de a barcsi ősborókásból is leshetitek esténként a csillagokat.

A programok böngészését térkép és lista is segíti, hogy biztosan megtaláljátok a hozzátok legközelebb eső csillagos programot. A Csillagok alatt programjait és pontos helyszíneit ide kattintva találjátok.

Ha programokkal egybekötve máskor is szívesen böngésznétek az eget: