Rendhagyó kiállítást rendeztek be a budapesti metró szerelvényein

A budapesti M2-es metró két szerelvényén berendezett kiállítás a 150 éves Budapest közlekedéstörténetének aranykorát mutatja be április 17. és május 20. között.

Fotó: bkk.hu

A Pest-Buda 1800-as évekbeli közlekedését bemutató informatív tárlatot a BKV egyik legmodernebb tömegközlekedési eszközén, az Alstom Metropolison láthatják a metróval utazók. A kiállított képek az 510-es és az 514-es számú szerelvényeken kaptak helyet, melyek az M2-es metró vonalán közlekednek.

A metrógaléria 26 tablón jeleníti meg, milyen hatással volt a közösségi közlekedés fejlődése a fővárosra, illetve Budapest fejlődése hogyan hatott vissza a tömegközlekedésre. A tárlat azt is felidézi, melyek voltak a „társas közlekedés” első eszközei.

A kiállítás kapcsán nyereményjátékot hirdettek, mellyel páros belépőjegyet nyerhetünk a BKV Deák téri vagy szentendrei múzeumába. Mindössze egy kérdésre kell helyesen válaszolni: Milyen közlekedési eszköz volt az 1817-ben elkészült Carolina, a város első közlekedési eszköze? A válaszokat a muzeum@bkv.hu e-mail címre várják május 15-ig.

A közlekedés rajongóinak a Vasúttörténeti Park is izgalmas lehet: