Szemétszedő túrákon segíthetjük a hazai erdők tisztán tartását

Különleges programsorozat hívja fel a figyelmet a hazai erdők fontosságára: a Tavaszi nagytakarítás nevű kezdeményezés harmadik alkalommal buzdít minden kirándulót a természet megtisztítására.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Az Aktív Magyarország szervezésében megvalósuló „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet” akció keretében különböző szemétszedő túrákon vehetünk részt, melyek során hozzájárulhatunk kedvenc hazai kirándulóhelyeink tisztán tartásához.

Április 22-ig, a Föld napjáig számos, erdőtisztító kirándulást szerveznek országszerte, melyekhez bárki ingyenesen csatlakozhat. A szemétszedő túrák közül a tavaszinagytakaritas.hu oldalon válogathatunk, a lista folyamatosan bővül. A honlapon térképen és dátum szerint is böngészhetünk a túrák között.

Szemétszedő túrák Budapest környékén áprilisban

A túrák kiindulópontján általában osztogatnak szemeteszsákokat, melyeket a közeli erdei ösvényeken, népszerű természeti látnivalók környékén tudunk telepakolni szeméttel, majd a kiindulóponton leadni. A részletekért figyeljétek a konkrét program Facebook-eseményét!

Tartsd tisztán az erdőket!

- Csak a lábnyomod hagyd az erdőben! A szemetet vidd haza magaddal.
- Ne dobd el a gyümölcshéjat sem! Az otthagyott ételre szemet vethetnek az állatok, és nem biztos, hogy jót tesz nekik.
- A tűzrakóhely nem kuka. Ne dobj szemetet a tűzrakóhelyekre!
- Ha nem muszáj, ne használd a kukát a természetben! A szemét elszállítása az erdei kukákból nagyon körülményes, ráadásul az állatok is rájárhatnak. Ha teheted, vidd haza a szemeted!

Tavaszi nagytakarítás a hazai erdőkben

Az április 22-én záruló kezdeményezést egy ötletes és kreatív kommunikációs kampány is kíséri. A kampányhoz készült vicces és figyelemfelkeltő videók az Aktív Magyarország YouTube-csatornáján tekinthetőek meg.

Nézd meg itt a Tavaszi nagytakarítás videós kampányának első részét:

A cikk megjelenését az Aktív Magyarország támogatta.