Hogyan gyűjts motivációt a munka utáni edzéshez? (x)

Hosszú, fárasztó, stresszes nap és még edzeni is kellene… Ugye, ismerős?! Teljesen természetes, hogy egy munkanap végén sokkal nehezebb rávenni magad az edzésre, ugyanakkor, ha megtalálod a kellő motivációt, ilyenkor sem lesz akadály elindulni és belevágni a napi testmozgásba!

A szakértői vélemények is megoszlanak arról, hogy a reggeli vagy a délutáni/esti edzés az ideálisabb, azonban sokan – amennyiben nem akarnak lemondani a hétköznapi edzésekről – munkabeosztásuk miatt nem választhatnak, így a munka utáni edzéshez kell megtalálniuk a tökéletes segítséget. Amennyiben Te is az említett tábort erősíted, úgy érdemes megfogadnod 10 bombabiztos tippünket, amivel könnyedén feltöltődsz és visszanyered a motivációd!

motiváció edzéshez

  • Tervezd meg előre a napirendet! Ebben természetesen térj ki arra is, hogy nagyjából mikor indulnál edzőterembe, illetve, hogy ott milyen gyakorlatokat szeretnél végezni!
  • Mindig vidd magaddal munkába a sporttáskádat! Hidd el, szupererőre kapsz, ha csak ránézel napközben és erősíteni fogja az elhatározásod! Sőt, a Life1 Fitness-nél elég csak az aznapi legszükségesebb dolgokat bekészítened, hiszen a legtöbb klubunkban lehetőség van állandó szekrénybérlésre!
  • Vedd körül magad motiváló személyekkel! Ha olyanokkal dolgozol és töltesz időt a szünetekben, akikkel hasonló céljaitok vannak, sokkal könnyebben tudjátok motiválni egymást.
  • Rakj ki az íróasztalodra motivációs idézeteket tartalmazó cetliket! Az idézetek mindig erőt adnak a folytatáshoz. Amennyiben nem a cetlis verziót preferálod, úgy állíts be egy motivációs képet háttérképnek – ez segít majd fenntartani a kitartásod!
  • Ne hanyagold a napközbeni étkezéseket! A megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag hosszan tartó lendületet ad. Figyelj azonban, hogy edzésnapok előtt ne egyél túl sokat és hanyagold a puffasztó ételeket!
  • Igyál sok folyadékot, hiszen a megfelelő hidratáció elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüld, hogy enervált és motiválatlan légy!
  • Váltogasd az edzésformáidat! Próbálj ki változatos edzéseket, egyéni- és csoportos órákat, így garantált, hogy egy idő után nem fogod megunni az edzést és sokkal jobb kedvvel indulsz majd a terembe!
  • Jelölj ki új célokat! Az adott napra időzíts magasabb ismétlésszámot, vagy egy új gyakorlatot, így a szokásos edzés máris egy igazi kihívássá változik!
  • Odaértél az edzésre, de úgy érzed így is alig van energiád nekiállni? Fogyassz edzés előtti készítményeket és garantált, hogy sokkal pörgősebb leszel!
  • Kövesd nyomon a fejlődésed! Tudtad, hogy a Life1 Fitness klubokban az állapotfelmérés szerves része egy professzionális Tanita testanalízis? Ez nemcsak arra szolgál, hogy objektív képet kapj a testzsírszázalékodról, a testalkatodról és a számodra megfelelő eljárásokról, hanem a fejlődésed is könnyedén nyomon tudod vele követni. Hidd el, nincs annál motiválóbb, mint mikor visszanézed a régi és a jelenlegi formád és látod, hogy igenis megéri ezt csinálni!

10+1: Eddz a Life1 Fitness klubok egyikében, ahol most nemcsak szuper és motiváló közösség vár, hanem kedvezményes klubtagság is, mely kihagyhatatlan árakkal segít majd az edzésben – bármely napszakban!

Kattints ide a 25% kedvezményhez!