7 vendéglátóhely Budapest környékén, melyért érdemes felkerekedni

Hónapról hónapra lerántjuk a leplet a főváros felfedezésre váró éttermeiről, ezúttal viszont, rendhagyó módon a főváros határain túlra kalandozunk, hogy az agglomerációból is mutassunk nektek kipróbálásra váró vendéglátóhelyeket.

Cikkünket utoljára 2023. március 17-én frissítettük.

Ráckeve: Csónakos Caffé

Ráckeve első specialty kávézójaként tárta szélesre ajtaját 2022 nyarának elején a Csónakos Caffé. Még mielőtt találgatásokba bonyolódnátok, a hely neve nem mást idéz, mint a minden szerdán és szombaton megrendezésre kerülő Csónakos Piacot. La Marzocco gépeken készült kávéikkal egy cseppnyi harmóniát csempésznek a mindennapokba, akárcsak friss péksüteményeikkel, házi készítésű szendvicseikkel és persze azzal, hogy négylábú kedvencünket is bátran magunkkal vihetjük hozzájuk.

2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 3. | Weboldal | Facebook

Fotó: Duna-part Feszt Facebook-oldala

Budaörs: CSIRI

A budaörsi Kő-hegy lábánál, ugyancsak 2022 nyarának elején újabb tündérmese kelt életre a CSIRI személyében. Kellett hozzá egy régóta dédelgetett álom és a vadregényes, szűk utcák között egy aprócska házikó. A hangulatos kis présházikó azóta jó hangulatú brunch-ok, borvacsorák és baráti összejövetelek helyszíne, de azt is rebesgetik, hogy a környék legfinomabb francia és hagyományos bundáskenyerét, valamint baconnel és juharsziruppal tálalt amerikai palacsintáját kóstolhatjuk itt.

2040 Budaörs, Présház utca 2. | Weboldal | Facebook

Fotó: CSIRI Budaörs Facebook-oldala

Telki: Mandoletti

A Telkin található Mandoletti műhelyében 2022 februárja óta nincs megállás, ekkor nyitott ki ugyanis először a budapesti Maros utcából már jól ismert Kell fagylalt? csapatának cukrászda-kávézó-delikáteszüzletének ajtaja. Szeretettel megálmodott desszertekkel, mini és hagyományos tortákkal, hétvégente ráérős reggelivel, megszámlálhatatlan delikülönlegességgel, ünnepi ajánlattal, továbbá gyerekeknek és felnőtteknek szóló workshopokkal várják immár a Telkin járó édesszájúakat.

2089 Telki, Kórház fasor 22. fszt. 3. | Facebook

blank
Fotó: Mandoletti Facebook-oldala

Szentendre: Mangusta Bistro

Friss salátákkal, prémium minőségű szendvicsekkel és szomjoltókkal érkezett meg 2022-ben Szentendrére a Mangusta Bistro. Ha reggeliznétek, úgy a vegán narancsos croissant mellé bátran kérhettek náluk kávét, granolát vagy tápiókapudingot. Ha azonban a városnézés közben ebédre fájna a fogatok, extra lepényeikkel, kiadós szendvicseikkel és különböző salátáikkal, köztük a pulled pork-jalapeno-nachos nevű különlegességükkel egész biztosan nyakatokba vehetitek még a várost.

2000 Szentendre, Dunakanyar krt. 4. | Facebook

blank
Fotó: Mangusta Bistro Szentendre Facebook-oldala

Budaörs: Sorriso Hazai és Mediterrán Ízek

2022 júniusában nyitotta meg napfénytől, mosolytól, hazai és mediterrán ízektől roskadozó deliüzletét a budaörsi Sorriso. A friss és ropogós kézműves pékáruk, kiváló minőségű termékek és olasz különlegességek megelevenedett paradicsoma lett az üzlet, ahova néhány finom falatért, ráérős reggeliért, felvágottért és sajtért, de legalább egy kávéért mindenképp érdemes beugrani. Ha ez épp ebédidőben történne, ne hagyjátok ki a Torti család receptjei alapján készült, naponta változó házias ételeket sem, amiket akár elvitelre is kérhettek.

2040 Budaörs, Stefánia utca 2. | Facebook

blank
Fotó: Sorriso Hazai és Mediterrán Ízek Facebook-oldala

Vác: Planty of Cake

Vác belvárosának vegán desszertműhelyében, a Planty of Cake-ben ugyan rendelésre készülnek a mennyei vegán sütemények, ez ne szegje kedveteket, hogy kóstolásra adjátok a fejeteket. Kinga, a Planty of Cake tulajdonosa a multis munkát cserélte le álmai desszertműhelyére, ahol azóta is gyakorolja és tökéletesíti hazai és külföldi cukrászoktól szerzett tapasztalatát. Ha épp nem tortára fájna a fogatok, bátran rendeljetek tőle mindennapokat megédesítő babkát, tartot vagy épp macaront.

Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Planty of Cake Facebook-oldala

Monor: Lusta Páva

A Fürge Páva után tavaly a kis tesó, a Lusta Páva is meghódította a monori Strázsa-hegyet, hogy aztán ugyanezzel a féktelen lendülettel téli álomra hajtsa a fejét. A téli álmot követően március 14-től ismét szélesre tárt ajtókkal vár minden vendéget a Lusta Páva borbár és bisztró. Pénteki, szombati és vasárnapi napok alkalmával tehát újra a vendégeké a terep, akik kiböjtölték a telet és eddig vártak, hogy újra élvezhessék a Lusta Páva elegáns, mégis otthonos hangulatát, különleges enteriőrjét, a napsütést és a Strázsa-hegy borospincéinek miliőjét.

2200 Monor, Kadarka sor 13. | Facebook

blank

Akadnak még bőven felfedezésre váró helyek a főváros környékén: