5+1 nagyszerű teázó Budapesten az év leghidegebb napjaira

A téli szezon nem múlhat el egy budapesti teázókörkép nélkül! Alább kedvenc teaházainkról olvashattok, melyek megkerülhetetlen helyszínei a téli időszaknak a fővárosban.

Zhao Zhou Tea Shop

Lenyűgöző szakértelemmel és kivételes kedvességgel vár a békés Zhao Zhou Tea Shop a Clark Ádám tértől egy karnyújtásnyira. A belvárosi nyüzsgés közepén jólesik néha megállni egy pillanatra és nyugodt környezetben feltöltődni, amihez a híres zen mester után elnevezett teázó minden kelléket megad. Nemcsak fantasztikus ízvilágú, hanem kiváló minőségű teákat kóstolhatunk ezen a különleges helyen, ahol túlzás nélkül új szintre emelték a teázás élményét. Annak is megéri ellátogatni ide, aki eddig nem vallotta magát a teafogyasztás szerelmesének, a Zhao Zhouban pillanatok alatt rajongóvá fog válni.

1013 Budapest, Lánchíd utca 5. | Weboldal

Fotó: Kata Balogh/Zhao Zhou Tea Shop

Flying Bird Tea House

A különleges teák első számú fővárosi lelőhelyeként tartják számon a Frankel Leó úti Flying Bird teaházat, ahol a széles teaválaszték mellett teázáshoz elengedhetetlen kellékek közül is bátran szemezgethetünk. Aggodalomra akkor sincs ok, ha a bőség zavarában hirtelen nem tudunk dönteni, a teázó dolgozói készséggel igazítanak el minket. A hagyományos keleti teafogyasztás rejtelmeibe időről időre meghirdetett tanfolyamokon nyerhetünk betekintést, de ha inkább csak helyben élveznénk a tea varázsát, a Flying Bird matchájának nincsen párja Budapesten!

1027 Budapest, Frankel Leó út 6. | Weboldal

Fotó: Flying Bird Tea House Facebook

Vörös Oroszlán

Hosszú évtizedek óta látja el rendületlenül a főváros népét kifogástalan ízű, lágyan illatozó teákkal a VI. kerület szívében található Vörös Oroszlán Teaház. Igazán jólesik a széles teakínálat bármelyike a kellemes hangulatú közös térben, különösen, ha barátokkal érkezel, de ha egy kis magányra vágysz, visszahúzódhatsz a meghitt szeparék valamelyikébe, hogy csendben elmélázva fogyaszd el az aromás italt. Az asztalfoglalás kifejezetten ajánlott az őszi és téli délutánokon, hiszen a pénztárcabarát árak és a kedves kiszolgálás sokakat visszacsábít ide.

1061 Budapest, Jókai tér 8. | Weboldal

blank
Fotó: Vörös Oroszlán Facebook

Sirius Teaház

A Bródy Sándor utcán sétálva könnyű elvéteni a méltán közkedvelt Sirius Teaházat, ahová egy aprócska faajtó vezet le az utcaszintről. A zegzugos teázó ütött-kopott bája cseppet sem fakult az évek alatt, ma is kitartóan látogatják azok, akik a teázás mellé puha párnás felfedezőútra indulnának. A Siriusban ugyanis földön fekve, ruhásszekrényen keresztül megközelíthető kuckóban, vagy épp szűk járatokban ihatjuk meg a meleg teát, amiből legalább 70 féle akad Budapest egyik legjobban titkolt teaházában.

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 13. | Weboldal

blank
Fotó: Sirius Teaház Facebook

Rengeteg RomKafé – új helyszínen

Tavaly még a Tűzoltó utcai Élesztőház közvetlen szomszédságában, a főváros kissé eldugott, ám annál hangulatosabb pincehelységébe csöppenhetett az ember. Pár lefelé vezető lépcsőfok tárta fel előttünk az imádnivaló Rengeteg RomKafét, melynek retró bútorokkal és nosztalgiára csábító dekortárgyakkal berendezett tere szinte minden nap csordultig telt vendégekkel. Az itt kapható forró csokoládéról, széles teaválasztékról, mennyei süteményekről és a plüssmackók asztaltársaságáról városszerte ódákat zengtek. Szerencsére nem kellett örökre búcsút mondanunk a Rengeteg RomKafé egyedi bájának, a Tűzoltó utcai üzlet ugyan végleg bezárt, de immáron új helyszínen, a Szinyei Merse utcában nyitott ki a legendás kávézó.

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22. | Weboldal

blank
Fotó: Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0 Facebook

+1 Bubu Bubble Tea

A fővárosban már három helyen juthattok hozzá Ázsia legnépszerűbb italához, amit a Bubu Bubble Tea csapata honosított meg hazánkban. A buborékos teákat ízlés szerint válogathatjátok össze, csak győzzetek választani a 26 különböző íz közül, amiket zselécsíkokkal, valamint tápióka- és gyümölcsbogyókkal bolondítanak meg. Azért nem érdemes kihagyni a Bubu által melegen kínált speciális teaösszeállításokat sem, amelyek mégis felfrissülést hoznak a mindennapokba. A kedvenc teakombinációtokat pedig már otthon is könnyedén elkészíthetitek a webshopjukon vásárolt hozzávalókból.

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6.
1066 Budapest, Teréz körút 38.
1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 16. | Weboldal

blank

Teázás után eredj a főváros legjobb forró csokijának nyomába: