Budapest egyik legjobb funkcionális edzőtermében átléphetjük a saját korlátainkat

Az Arany János utcától néhány perc sétára, a Vadász utca 28. szám alatt nyitotta meg kapuit két évvel ezelőtt a Crosswolfit Training Studio, ami a valóságban sokkal több egy edzőteremnél.

A kezdetek

Farkas Bálint, a Crosswolfit Training Studio tulajdonosa 20 évnyi profi sportolói tapasztalattal a háta mögött 2015-ben döntött úgy, hogy a versenysportban szerzett tudásával szeretne segíteni az embereknek egy egészségesebb és aktívabb élet kialakításában. Sokáig edzőként dolgozott, majd 2020-ban megnyitotta saját edzőtermét, ahol eleinte csak cross training edzéseket tartottak.

Egy edzéstípus a szálkás testalkatért

Ez az edzéstípus nem tévesztendő össze a crossfittel, hiszen a cross training valójában egy funkcionális köredzés, amelynek gyakorlatai között nincs olimpiai súlyemelés, viszont rengeteg különféle eszközt használnak az órákon.

A cross training edzéseken ráadásul főként kardiós és egyszerű súlyzós elemek vannak, tehát az izomtömeg növelése helyett inkább a szálkásabb testalkat elérése a cél. Emellett nincs külön haladó és kezdő csoport, így már első alkalommal becsatlakozhatunk bármelyik órába.

A Crosswolfit sajátosságai

Ha esetleg az edzés nehézsége visszatartó erő lenne, Bálinték ezt azzal igyekeznek oldani, hogy könnyű technikai elemeket alkalmaznak az edzéseken, és ugyan az állóképesség része mindenkinél egyéni, ebben is segítenek fejlődni.

Ez annyit jelent, hogy amennyiben szükséges, a technikai elemeket a gyakorlatok elvégzése közben az adott edző javítja ki, így könnyedén felzárkózhatunk a már tapasztaltabbakhoz.

Ahogy egyre népszerűbb lett a terem, a fő profiljuk továbbra is a köredzés maradt, viszont egy ideje már TRX-jellegű edzéseket és ízületi mobilizációs tréningeket is tartanak. A mobilizációs edzések fontos alapul szolgálnak, hiszen céljuk, hogy felkészítsük a testünket a súlyzós edzések okozta terhelésekre.

A teremben heti szinten összesen 33 órát tartanak, egyet reggel 7-től 8-ig, majd délután 4-től egészen este 9-ig próbálhatjuk ki magunkat a három edzéstípus valamelyikében (cross training, TRX jellegű edzés, ízületi mobilizációs tréning), négy edző segítségével.

Az első óra mindenki számára ingyenes, majd havi, öt- és tízalkalmas bérletek közül válogathatunk.

A Crosswolfit csapata a közösségépítésre is nagy hangsúlyt fektet, ezért rendszeresen szerveznek összejöveteleket, edzőtáborokat, tehát azoknak is érdemes ellátogatni egy-egy edzéstípusra, akik a testmozgás mellett szívesen tartoznának egy összetartó csapathoz.

További információkat a Crosswolfit weboldalán találtok, időpontot foglalni pedig az alábbi linken tudtok. Az aktuális hírekért, eseményekért pedig kövessétek a Crosswolfit Facebook– és Instagram-oldalát.

Crosswolfit Training Studio
1054 Budapest, Vadász utca 28.
crosswolfit.hu

Amennyiben az aktív kikapcsolódás mellett egy kis kreativitásra is vágytok: