7 hangulatos szálláshely a Balatonnál tökéletes őszi kirándulásokhoz

Október az egyik legideálisabb hónap a természetjáráshoz: a fák már gyönyörű színekben pompáznak, de még az őszi napsugarak sem tűntek el. Ezt kiélvezve, tökéletes pár napos kikapcsolódáshoz gyűjtöttünk össze hangulatosnál hangulatosabb szálláshelyeket a festői Balaton-felvidéken, ahol teljes kényelemben töltődhettek fel.

Mandulakert

A vendégház a festői Tapolcai-medence szívében, Szigligeten található egy szűk, régmúltat idéző kis utca végén. A hangulatos és modern szálláshelyen garantált a nyugalom: a gyönyörű táj és a környéken található látnivalók pedig csak még felejthetetlenebbé teszik az itt töltött időt.

8264 Szigliget, Dózsa utca 14. | Weboldal

Flow House and Garden

A modern és letisztult házhoz egy nagy kert és egy hangulatos erkély is tartozik, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a Balatonra. Az összkomforttal felszerelt vendégház mellett egy jacuzzival és grillsütővel felszerelt, fedett nyárikonyha biztosítja a tökéletes kikapcsolódást.

8258 Badacsonytomaj, Badacsonyi utca 7. | Weboldal

Benu House

A ház a Szent György-hegy lábánál fekszik, így a vendégeket szőlőültetvényekkel tarkított, elképesztő balatoni panoráma várja. A magával ragadó környezetben elhelyezkedő házikóhoz egy kisebb terasz is tartozik, az ötletesen kialakított lakótérben pedig látványkandalló biztosítja az őszre hangolódást.

8284 Kisapáti Kisapáti-hegy 1221/2. | Weboldal

Erdős Vendégház

A Pécselyen található vendégház a falu csendes végében kialakított téren, mesés környezetben, a Zádor-vár felé vezető kék turistajelzés mentén található. A hatalmas, hársfákkal és virágokkal övezett udvar és a vintage stílusban megvalósított belső rész mind a vendégek kényelmét szolgálják.

8245 Pécsely, Hosszú u. 57. | Weboldal

TreeHouses Kapolcs

A rendkívül egyedi és különleges ház nemcsak kívülről, első ránézésre izgalmas, hanem belülről is mindent tartalmaz, amire csak szükség lehet egy pazar kikapcsolódás alkalmával. A szállodai szuperior szobák kényelmének biztosítása mellett egy privát jacuzzi, egy lehengerlő panorámás infraszauna és a környék zamatos boraival feltöltött minibár is található. A Kapolcs mellett fekvő szálláshely leginkább a pihenésre vágyó párokat várja, akik mindentől és mindenkitől távol, kettesben élveznék ki a komfortos szállást és a gyönyörű környezetet.

8294 Vigántpetend, Csórompuszta | Weboldal

itt és most

A két apartmanház neve nem véletlen: a mesébe illő környezetben található, stílusos szálláson minden a jelenre koncentrál, így TV helyett könyvek és társasjátékok várják a vendégeket. Az óriási birtokon rengeteg gyümölcsfa található, a házhoz tartozó kertben pedig függőágyak és kerti bútorok biztosítják a kényelmet.

8300 Raposka, Szent György-hegy | Weboldal

jelenrét

A Káli-medence felett, a Balaton-felvidéken áll a legkisebb tanúhegy, ami társaihoz hasonlóan elképesztő úti célként szolgál. Ebben a festői környezetben, mindentől távol található a négy apartman, amiknek egy teljesen felújított, régi istálló ad helyet. A jól felszerelt apartmanokhoz tájnéző fotel és egy saját használatú, füvesített terasz is jár, ahonnan maximálisan elmerülhettek a csendes és nyugodt természet látványában.

8296 Hegyesd, Várdomb dűlő | Weboldal

Ha még több hangulatos szálláshelyet felfedeznél hazánkban: