Tűzshow-val, élménysétákkal és koncertekkel vár a Zsolnay Negyed Éjszakája

Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, divatbemutató, koncertek és kézműves programok várják éjfélig a látogatókat szeptember 17-én, a Zsolnay Negyed Éjszakáján, Pécsen.

Rendhagyó tárlatvezetések és élményséták

Többféle rendhagyó tárlatvezetés közül válogathatnak az ide érkezők. A Zsolnay család egykori lakóházában korhű ruhába öltözött idegenvezetők kalauzolják el a látogatót a 19. századi mindennapokba, a család és Pécs életébe. Megismerkedhetnek továbbá az eozinkészítés titkaival, Zsolnay Miklós kalandos életútjával és a rejtélyekkel teli Zsolnay Mauzóleummal is.

Fotó: Marsalkó Fotó

A Rózsaszín Zsolnay kiállítást a gyűjtő, Winkler Barnabás segítségével ismerhetjük meg, míg a Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény műhelytitkait a kurátor, Komor István mutatja be. Az idegenvezetés mellett a résztvevők egy ritkán látható fotóanyaggal színesített prezentáció keretében bepillantást nyerhetnek azokba a háttérfolyamatokba, amelyek megelőzték a kiállítás 2010 szeptemberi megnyitását, valamint megismerhetik az azóta eltelt időszak, a kiállítás bővítésének legizgalmasabb háttéreseményeit.

Pán a paplan alatt címmel tart humoros, tematikus élménysétát Kövér András (KÖVI), a Bóbita Bábszínház kulisszatitkait Sramó Gábor igazgató mutatja be, de szubjektív tárlatvezetés során megismerhető Az űr – Alternatív kozmoszok című kiállítás is.

Fotó: foTÓTH

Zenés éjszakai show-k a Zsolnay Negyedben

A Firebirds cirkusz csoport két előadást tart. A tüzes show-ban a tüzes akrobatika és bravúros emelések kerülnek a középpontba, míg a LED-show során világító LED-eszközökkel varázsolják el a közönséget.

blank
Fotó: Marsalkó Fotó

A zenekedvelők a Percussion Project Pécs: Csillagfényes Terasz Party-ján és a Galaxisok koncertjén kapcsolódhatnak ki.

Hétköznapok a Zsolnayban címmel tart előadást Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia, Csörsz Klári divattervező pedig egy éjjeli divatshow keretében bemutatja a Zsolnay kerámiák ihlette kollekcióját.

Egész estés gyerekprogramok

A gyerekek sem fognak unatkozni. Várja őket a ZŰR-lény-keresés, az Űrbábkészítés, a robotirányító Mars-küldetés, a Kortárs Junior múzeumpedagógiai foglalkozása és a Varázsóra látványos fizikai bemutatója. Varázslatos hangulatot fog kelteni a világító játszótér, ami UV-fényekben tündököl, ráadásul fényvisszaverő arcfestést is kaphatnak a gyerekek!

Lesz továbbá kerámia-élményfestés, csempehajtogatás, filmvetítés, fotókiállítás, nyitva tart a VR Univerzum, a Labor-Interaktív Varázstér és a Planetárium.

blank
Fotó: foTÓTH

Az éjszakai jegy 8 helyszínre, kiállításra érvényes, a férőhelyek függvényében a tárlatvezetéseken, sétákon történő részvételre is jogosít. Egyes programokon előzetes regisztráció szükséges.

Bővebb infó és jegyvásárlás: zsolnaynegyed.hu