Strandbisztrók a Balaton körül: 7 hely, amit érdemes kipróbálni idén nyáron

Hekk, lángos, hamburger és jégkása – ezek az ételek elengedhetetlen elemei egy Balatonnál töltött nyaralásnak. Azért mi azokra is gondolunk, akik szívesen kipróbálnának új ízvilágokat, nekik ajánljuk alábbi válogatásunkat.

Halvödör

A balatonszemesi Vigadó szabadstrandon található Halvödör büfében minden a minőségi és különleges halételekről szól. A halászlé és a hekk mellett náluk megkóstolhatjátok a haltepertőt és a hortobágyi húsos palacsintához hasonlóan elkészített halpalacsintát is. Az élményt az élőzenés estek mellett a balatoni panoráma teszi teljessé.

8636 Balatonszemes, Parti stny.

Fotó: Halvödör Facebook

Tiki Beach Bisztró

A Tiki Beach Bisztró igazi trópusi hangulatot varázsol Zamárdi partjaira. Isteni koktélok, reggelik, kézműves hamburgerek és házi galuska – ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy felejthetetlen perceket töltsetek el náluk és úgy érezzétek, mintha egy fárasztó szörfözés után tértetek volna be hozzájuk egy kis pihenésre.

8621 Zamárdi, Margó Ede stny.

Fotó: Tiki Beach Bisztró Facebook

Csóka Fészek Strandbisztró

A keszthelyi Libás strand árnyas fái alatt bújik meg a Csóka Fészek Strandbisztró, ahol egytől egyig a hagyománytisztelő modern magyar konyha remekeit kóstolhatjátok végig. Pihenjetek meg két csobbanás között az eklektikus stílusban berendezett bisztró napernyőinek árnyékában és élvezzétek a magyar tenger látványát.

8360 Keszthely, Libás strand

blank
Fotó: Csóka Fészek Strandbisztró Facebook

Málna Büfé

A balatonlellei Málna Büfében a már jól ismert, hagyományos balatoni ételeket is egy kis csavarral készítik el nektek. A szezonális-, és strandételek mellett a nevükben feltüntetett málna központi szerepet kapott a menüsor összeállításakor, így többek között a málnaszörp és a málnakrémleves is állandó vendék náluk. Ha egyedi ízekre vágytok, térjetek be hozzájuk!

8638 Balatonlelle, Margaréta utca 3.

blank
Fotó: Málna Büfé Facebook

Konyha-Kert Bisztró és Bár

Az egész évben működő Konyha-Kert Bisztró és Bár az északi part egyik gyöngyszemeként, a Balaton közvetlen szomszédságában kínál kulináris élvezeteket, kedvező áron. A bisztró jellegű ételek mellett a magyar fogások egyaránt megtalálhatóak náluk, melyek mindegyike minőségi alapanyagból készül, ami nem csak nyáron ér meg egy kóstolást.

8252 Balatonszepezd, Központi strand

blank
Fotó: Konyha-Kert Bisztró és Bár Facebook

Kalóz Strandbisztró

A hangulatosan kialakított Kalóz Strandbisztró szakított a hagyományos balatoni ételekkel, ezért náluk inkább harcsát kaptok a hekk helyett. Ez azonban csakis jót jelent, hiszen helyi termelőktől szerzik be a hozzávalókat, így egész évben minőségi falatokra számíthattok a bisztróban. Céljuk, hogy utánozhatatlan gasztronómiai élményben lehessen részetek a strandon, ez pedig sikerül is nekik.

8242 Balatonudvari – Fövenyes, Strand utca 1.

blank
Fotó: Kalóz Strandbisztró, Fövenyes Facebook

Fröccsterasz és Strandgrill Erika

Balatonmáriafürdő legszebb strandján sem maradtok éhesek, köszönhetően a négy üzlet összenyitásából kialakított Fröccsterasz és Strandgrill Erikának. Itt egész nap pörögnek a rendelések, ez pedig érthető, hiszen isteniek a strandételeik, gyors a kiszolgálás. ráadásul náluk még a sous vide technológiával elkészített húsokat is kipróbálhatjátok.

8647 Balatonmáriafürdő, Gr. Széchényi Imre tér

blank
Fotó: Fröccsterasz és Strandgrill Erika Facebook

Remek reggelizőhelyeket is mutatunk a Balaton körül: