Új, erdei mezítlábas sétaösvényt adtak át Budapest közelében

Korábban több erdei túra útvonalán találkozhattunk már a mezítlábas ösvény koncepciójával, ami most már Budapest közelében is elérhetővé vált a kirándulók számára.

Fotó: mtsz.org

Nemrégiben avatták fel ugyanis az ország egyik leghosszabb mezítlábas ösvényét, amely a mogyoródi Szent László Tanösvény részét képezi, és amelynek köszönhetően több fajta felületet is kipróbálhatunk az erdei séta közben. A település új turisztikai attrakciója biztosan sok embert vonz majd a térségbe, hiszen egyedülálló élményt nyújt a különböző felületeken való mezítlábas túrázás.

Fotó: mtsz.org

A Szent László Tanösvény nem csak a mezítlábas ösvény miatt különleges kirándulóhely, hiszen egyik végpontján a nemrégiben felújított Szent László Kilátó-Kápolnát is körbejárhatjuk, amelynek tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Gödöllői-dombságra.

blank
Fotó: mtsz.org

A tanösvény mellett két új épület is átadásra került. A Szent László Emlékhely a magyar lovagkirály bemutatására szolgál, a Természetes Energia Állomás elsődleges célja pedig, hogy a fiatalabb korosztályt felkészíthessék a klímaváltozásra és az ezzel járó társadalmi kihívásokra, emellett pedig felhívják a figyelmet arra, hogy mit tehetnek a környezetünk megóvásáért és a fenntarthatóságért.