Gyerekkori álomból vált valósággá a Balaton egyik legjobb hamburgerezője

A Balaton keleti medencéjének északi felén, Balatonfüredtől mindössze egy karnyújtásnyira bukkanhatunk Alsóörs apró községére, ahol – talán nem túlzás ezt állítani – a térség egyik legizgalmasabb vendéglátóhelye ontja magából a jobbnál jobb burgereket.

A Dining Guide által az Év Vidéki Alternatív Vendéglátóhelyeként emlegetett Bitang Burger különlegessége nem csupán a rostlapon szaftosra sült marhapogácsákban rejlik, hanem a manapság már egyre kevesebb helyen fellelhető közvetlen, barátságos vendéglátásban.

Alsóörs megkerülhetetlen hamburgerezője ugyanis egy testvérpár gyerekkori álmával kezdődött, majd egy jól sikerült randi után válhatott válósággá 2021-ben, azóta pedig hiába lett a Bitang a helyiek és a nyaralók kedvence, a családias hangulat megmaradt.

Itt feszengés helyett minőségi ételek, jó sörök és kellemes környezet fogadja a vendégeket, akiknek többsége nem meglepő, hogy visszatérő látogató. A nyitott látványkonyha is a dolgozók és a vendégek közötti köteléket erősíti, szívesen is köszönik itt meg az emberek a bitang jó burgereket vagy épp a smokerből érkező marhaoldalast.

A barátságos hangulaton túl van még egy indok, amiért mindenképp érdemes Alsóörs felé venni az irányt, ez pedig természetesen az Angus marhából készülő burgerek. Mivel az ételek minden esetben helyben, frissen készülnek, minimum 15 percet kell várni rájuk, de hova is sietnénk, ha a Bitang napfényes teraszán is sörözhetünk?

A pazar hamburgerek mellett megkóstolhatjuk itt a már említett marhaoldalast és marhaszegyet is, házi chimichurrival, coleslaw-val és hosszú órákon át főzött BBQ-szósszal, de gluténmentes és vegán ételekért sem kell a szomszédba menni. A Bitangban ugyanis híresen finoman készítik a mentes burgereket is, mivel a tulajdonosok hisznek abban, hogy egy igazán jó burgerélmény mindenkinek kijár.

Ha mindez nem lenne elég, a kiváló hangulat és a minőségi ételek mellé idén nyáron több szuper program is párosul. Hetente változó ajánlatok és kihagyhatatlan koncertek pezsdítik fel a nyári estéket a Bitangban, júniusban például zenél a Dynamite Dudes, illetve gintonic-hétvége keretein belül avatják fel a csapat vadiúj smokerét.

Az asztalfoglalás erősen ajánlott, erre Facebookon és Instagramon van lehetőségetek.

Elérhetőség
Bitang Burger
8226 Alsóörs, Endrődi Sándor utca 24/a
bitangburger.hu
Nyitvatartás: szerdától vasárnapig