3 kiváló pincészet, amit érdemes felkeresni az idei Rosalia Fesztiválon

A főváros ikonikussá vált, nyár eleji óriás kerti partija idén tizenegyedik alkalommal csábítgatja a rosé szerelmeseit a Városligetbe.

Fotó: Szigetváry Zsolt

Türelmetlenül kopogtat az ajtónkon a nyár, mi azonban ezt egy cseppet sem bánjuk, hiszen ez egyet jelent azzal, hogy a Városliget június 10. és 12. között újra megtelik a legfinomabb rosékkal. A Rosalia Fesztiválon idén az impozáns rosékínálat mellett ráadásul egy új főszereplő, a buborékok is kitüntetett szerepet kapnak.

A borokhoz tökéletesen passzoló gasztronómiai élvezetek mellett tehát pezsgőre, habzó- és gyöngyözőborokra is ugyanúgy számíthatunk. A nyár ízét a gyerekek számára szamócás kölyökpezsgőbe zárják, mindazoknak pedig akik a legfinomabb borokból kóstolnának, a következő három pincészetet ajánljuk:

Harsányi Pincészet és Dűlőbisztró

Tokaj-Hegyaljáról, Sárospatakról már jól ismerjük a komoly családi gyökerekkel rendelkező, de nemcsak a hagyományos Tokajt képviselő Harsányi Pincészetet, amely a Rosalia Fesztiválon első alkalommal mutatkozik be. A Tokajra oly jellemző aszúk és dűlőszelektált prémium furmintok mellett Bohém Bor palettájuk igazán izgalmas tételekkel kecsegtet bennünket. Érdemes megkóstolni Hoppá! névre keresztelt furmintjukat, a Huss! nevű sárgamuskotályt, akárcsak Habcsók nevű habzóborukat, melyek frissességtől és gyümölcsöktől kicsattanó ropogós kortyokban mutatják meg Tokajtól eltérő karaktereiket.

Borbély Családi Pincészet

A hamisítatlan badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete és szeretete által életre hívott Borbély Családi Pincészet életében a kezdetektől fogva fontos szerepet kapott a tradicionális borkészítés, akárcsak a modern szemlélet. A páratlan szépségű vulkanikus tanúhegyek lankáin született tüzes borokkal nemcsak 40 év munkásságába, de valódi vulkanikus ízekbe is belekóstolhatunk. A modern és hagyományos technológiák égisze alatt született Bóbita gyöngyözőborukat, a „kinnagangon” pinot noir rozéjukat és az egyedi ízvilágot bemutató kéknyelűt és Rózsakőt feltétlenül érdemes megkóstolnunk.

blank

Paulus Molnár Borház

Mi történik akkor, mikor egy világlátott embert nem hagy nyugodni a gondolat és visszatérve Mór lankáihoz gyerekkori álma megvalósításába kezd és létrehozza saját borászatát? A választ nem kell soká keresnünk, a megoldás a Paulus borokban rejlik, melynek minden egyes palackja erről a megvalósított gyerekkori álomról, a gyerekként megélt móri, családi szüretekről mesél. Elhivatottságukat és professzionalizmusukat pedig mi sem mutathatná jobban, mint friss, málnás-ribizlis jegyekkel rendelkező roséjuk, mely két éven át az ország legjobb roséborának címét viselte és Brut pezsgőjük, mely az Év csúcspezsgője kitüntetést nyerte el.

blank