Mesés helyszíneken készül ingyenes programokkal a Giro d’Italia eseménysorozata

Május 6. és 8. között Magyarország ad otthont a 2022-es Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny nyitószakaszainak. A Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt során három nap alatt három magyarországi szakaszon csap össze a mezőny.

Fotó: RCS Sport

A tervezettnél két évvel később, 2020 helyett 2022-ben ad otthont hazánk a legendás olasz kerékpáros-körverseny Nagy Rajtjának, hiszen a május 4-i csapatbemutatót követően május 6-án Magyarországról startol el a 105. Giro d’Italia mezőnye.

Fotó: RCS Sport

A hazánk számára kiemelt turisztikai fontosságú rendezvényen három magyar kerékpárosnak, Fetter Eriknek, Peák Barnabásnak és Valter Attilának is szurkolhatunk. A Nagy Rajt alatt a Giro rózsaszínébe borul a Dunántúl, a főváros és a Dunakanyar is: a helyszíneken ingyenes szurkolói aktivitások, illetve családi, valamint kerékpáros programok várják az érdeklődőket.

Fotó: RCS Sport

A három, hazánkban rendezett, Budapest-Visegrád, budapesti egyéni időfutam és Kaposvár-Balatonfüred szakaszok ráadásul különleges lehetőséget kínálnak, hiszen megközelítőleg 150 ország 810 millió tévénézője nyerhet majd bepillantást a Dunántúl és Budapest, illetve a Dunakanyar legszebb látványosságaiba, tájaiba és műemlékeibe.

Fotó: RCS Sport

Budapesten a Hősök tere lesz az egyik központi helyszín, hiszen onnan startol az első és a második szakasz, illetve ott fog működni a Giro-falu elnevezésű szurkolói központ is. A Nagy Rajt ideje alatt a versenyszakaszok menti településeken forgalomkorlátozások, útlezárások és parkolási tilalmak is várhatók, ezek kapcsán a szervezők előre köszönik a lakosság türelmét és rugalmasságát.

Izgalmas és ingyenes programok garmadája vár:

2022. május 4.

15 és 20 óra között Budapesten, a Hősök terén várják a látogatókat, VR-szemüveges kerékpáros állomással, arcfestéssel, kézműves foglalkozással, virágos fotófallal, valamint trükkös bringákkal és pumpapályával.

A csapatbemutatóra 18 és 20 óra között kerül sor.

2022. május 5.

10 és 18 óra között Budapesten, a Hősök terén várják a látogatókat, VR-szemüveges kerékpáros állomással, arcfestéssel, kézműves foglalkozással, virágos fotófallal, valamint trükkös bringákkal és pumpapályával.

2022. május 6.

9 és 18 óra között között Budapesten, a Hősök terén várják a látogatókat, VR-szemüveges kerékpáros állomással, arcfestéssel, kézműves foglalkozással, virágos fotófallal, valamint trükkös bringákkal és pumpapályával.

A Nagy Rajtra és a verseny indulására 12:20-kor kerül sor.

10 és 18 óra között az ország különböző pontjain, Székesfehérváron a Zichy ligetben, Esztergomban a Szent István téri parkolóterületen, Visegrádon a Sportpályánál trükkös bringákkal és kézműves foglalkozásokkal, kerékpáros és gyerekprogramokkal készülnek.

A visegrádi bobpálya parkolójába körülbelül 17 órakor futnak be a a versenymezőny legjobbjai.

2022. május 7.

Május 7-én Budapest különböző pontjain futhatunk izgalmas programokba. 9 és 18 óra között a Hősök terén a megszokott kitelepüléssel várják a látogatókat, majd 14 és 17 óra között került sor a budapesti időfutamra.

12 és 17 óra között a város különböző pontjain az Andrássy úton, a Kodály köröndnél, az Antall József rakparton, a Jászai Mari téren, a Halászbástyánál zenei és táncos szurkolói pontok várják a nézőket és a versenyzőket, míg a Szentháromság téren 14 és 17 óra között szurkolhatunk a Giro d’Italia Nagy Rajt második szakasz befutóinak.

2022. május 8.

Május 8-án 9 és 18 óra között a kaposvári Városliget sportfesztiválnak, sportágbemutatónak és versenyeknek ad otthon, de a Nagy Rajt verseny is innen indul 12:25-kor. Badacsonytomajon a Hajóállomáson 10 és 18 óra között várják programokkal a látogatókat, akárcsak Nagykanizsán az Eötvös téren, ahol retro biciklis kiállításba is belefuthatunk.

De érdemes lesz Balatonfüredre is ellátogatni, hiszen 10 és 18 óra között a Hotel Füred előtti téren várják programokkal az érdeklődőket, 17 órától pedig a harmadik szakasz befutóinak szurkolhatunk.

A Nagy Rajtról további információkat ezen a linken találtok.