Hiánypótló magyar mesekönyv segíti a gyerekek komplex fejlődését

Hiánypótló, komplex fejlesztő mesekönyv látott napvilágot: a pécsi szakembereknek köszönhetően egy panda kalandjai segítik a gyerekek komplex képességfejlődését.

Hiánypótló könyvsorozat

Egy, a Pécsi Korai Fejlesztő Központ három munkatársa által összeállított mesekönyvcsomag látott napvilágot, melynek különlegessége, hogy nem csupán egy, hanem mindjárt négy elengedhetetlenül fontos területen támogatja a gyermekek képességfejlődését.

A szülők a könyvcsomagnak hála a nagymozgás, a finommotorika, a gondolkodási műveletek illetve a beszéd, kommunikáció megsegítését érhetik el otthon, családi környezetben, ráadásul olyan szakemberek munkája által, akik mindennapjaikban is ezeknek a területeknek a fejlesztésével foglalkoznak.

Fotó: Müller Andrea – PécsMa

A csomag többek között azért is lehet nagy segítség a szülőknek, mert ugyan nagy kínálat van külön, az egyes területek fejlesztésére, eddig a pillanatig azonban nem állt rendelkezésre ilyen komplex, a négy fő fejlődési területet felölelő játékos, foglalkoztató feladatgyűjtemény.

Egy panda kalandjai

A PanDani kalandjai egy olyan kivételes mesekönyvsorozat, melyben minden meséhez fejlesztő feladatgyűjtemény, sok, mozgással kísért mondóka és játék is tartozik, a 2-6 éves korú gyermekek képességfejlődésének megsegítésére.

A feladatokat összeállító szakemberek fontosnak tartották, hogy visszahozzák a régi dicső fényét a verses meséknek, frissítsék a magyar mondókatárunkat, így a meséhez kapcsolódóan 15 mozgással kísért mondóka is született, melyek önmagukban is mind a négy fejlődési terület támogatására alkalmasak.

A négy fejlődési területre meghatározott játékos feladatok abban segítik a szülőket, hogy gyermekük fejlődése harmonikusabb legyen, teszik mindezt úgy, hogy közben az egész család számára minőségi közös időtöltést kínál.

De arról sem szabad megfeledkezni, hogy különleges segítség lehet a szülők számára az is, hogy kérdés, bizonytalanság esetén lehetőségünk van egy alapítványon keresztül válaszokat kapni a gyermek fejlődését illetően.

A komplex mesekönyvcsomagot ezen a linken tudjátok megrendelni.