2022 legjobbjai: Friss Oscar-díjas filmek a Netflixen és az HBO Maxon

A hétvégén megtartották a 2022-es Oscar-díj gálaünnepségét, ahol kiderült, ki nyert a 23 kategóriában. Mi kigyűjtöttük nektek, mely jelölt és győztes filmek szerepelnek a Netflix és az HBO Max kínálatában.

Friss Oscar-díjas filmek az HBO Maxon

Dűne (6 Oscar-díj + több jelölés)

Ez a történet Paul Atreides messiási felemelkedéséről, népének vezetéséről és a túlélésért folytatott küzdelméről szól. Az ifjú hős egy gonosz báró ellen vezeti harcosait, és megpróbálja megsemmisíteni a galaxis-szerte folyó fűszerkereskedelmet.

Richard király (Legjobb férfi főszereplő – nyertes + több jelölés)

Az igaz történeten alapuló film főszereplője Richard Williams, a rettenthetetlen apa, aki nagyban hozzájárult a két teniszcsillag, Serena és Venus Williams felneveléséhez, akik örökre megváltoztatták a sportág történetét.

West Side Story (Legjobb női mellékszereplő – nyertes + több jelölés)

Az Oscar-díjas Steven Spielberg rendezésében és a Pulitzer- illetve Tony-díjas Tony Kushner írásában készült West Side Story a könyörtelen rivalizálás és ifjonti szerelem klasszikussá vált történetét meséli el, New York Cityben, 1957-ben.

2022-ben Oscar-díjat kapott vagy jelölt filmek a Netflixen

A kutya karmai közt (Legjobb rendező – nyertes + több jelölés)

A basáskodó, de karizmatikus farmer megfélemlítéssel folytat háborút testvére új felesége és annak tizenéves fia ellen – mígnem régóta rejtegetett titkokra derül fény.

Ne nézz fel! (Több jelölés, köztük: legjobb film)

Két csillagász médiaturnéra indul, hogy figyelmeztessék az emberiséget a Föld felé tartó, pusztító üstökösre. Az érdektelen világ válasza: „Ugyan már!”

Tick, Tick… BOOM! (Legjobb férfi főszereplő, Legjobb vágás – jelölés)

30. születésnapja előtt egy ígéretes musicalszerző próbál megbirkózni a szerelemmel, a barátsággal és azzal a nyomással, hogy nagyot alkosson, mielőtt kifut az időből.

Oscar-díjas filmek a Netflixen és az HBO Maxon

Az elveszett lány (Több jelölés, köztük: legjobb női főszereplő)

Egy nő csendes tengerparti vakációja nyugtalanító fordulatot vesz, amikor egy közeli villában megszálló fiatal anya iránti rögeszméje emlékeket ébreszt benne.

Oscar-díjas filmek HBO Maxon és a Netflixen

Mitchellék a gépek ellen (Legjobb animációs film – jelölt)

Egy robotapokalipszis félbeszakítja a családi utazást. Most Mitchelléken – a világ legkülönösebb családján – van a sor, hogy megmentsék a világot.

The Hand of God (Legjobb idegen nyelvű film – jelölt)

Az 1980-as évek Nápolyában a fiatal futballrajongó, Fabietto családjában tragédia történik, ami nagy hatással van bizonytalan, ám ígéretes filmes jövőjére.

2022-es Oscar-jelöltek a Netfixen és az HBO Maxon

További Oscar-jelölt rövidfilmek a Netflixen

Vezess haza (Legjobb rövid dokumentumfilm – jelölés)

Három dal Benazírért (Legjobb rövid dokumentumfilm – jelölés)

Minden nehézség ellenére (Legjobb rövid dokumentumfilm – jelölés)

Vörös, a vörösbegy (Legjobb animációs rövidfilm – jelölés)

További új filmek az HBO Maxon: