Téli olimpiai játékok jeligével hirdetnek rajzpályázatot gyermekek számára

A Budapesti Kínai Kulturális Központ Téli olimpiai játékok jeligével rajzpályázatot hirdet 6-15 éves gyermekek számára, akiknek munkáit december 20-ig várják. A fődíj 10 db Huawei Band 6 okosóra.

1, A pályázat leírása:

A 2022. évi pekingi téli olimpia alkalmából, az olimpiai sportok szellemiségének terjesztése, az egészséges életmód népszerűsítése, a Kína és Magyarország közötti sport és kulturális cserekapcsolatok és együttműködések további elmélyítése, valamint az országok között lévő barátság erősítése érdekében a Budapesti Kínai Kulturális Központ meghirdeti a „Téli olimpiai játékok” rajzpályázatot.

2, Szervező:

Budapesti Kínai Kulturális Központ

3, A pályázat részletei:

(1) Felhívás témája: A “Téli olimpiai játékok” pályázatra olyan alkotások beérkezését várjuk, amelyek a téli sportok szépségének bemutatására helyezik a hangsúlyt, téli sportok, olimpiai jelenetek, kínai elemek ábrázolásával mutatják meg a magyarok téli sportok iránti szeretetét, az egészséges életmódra való törekvését, az olimpiai szellem támogatását és elismerését, valamint a pekingi téli olimpiával kapcsolatos várakozásaikat.

(2) Pályázók köre: Magyarországon élő 6-15 éves gyermekek

(3) Pályamunkával kapcsolatos követelmények:

 • Az alkotás mérete legalább A/3
 • Az alkotás bármilyen rajz- és festészeti technikával készülhet (pl. grafit, szén, olajfesték, akvarell, gouache, pasztell stb.)
 • Az alkotás rendelkezzen a témához kapcsolódó egyedi ötlettel

(4) Beküldési mód:

 • Egyéni beküldés: minden olyan Magyarországon élő tanuló beküldheti pályamunkáját, aki eleget tesz az életkorra vonatkozó feltételnek
 • Együttes beküldés: egy-egy iskola együttesen beküldheti saját tanulóinak pályamunkáit
 • Személyesen vagy postai úton

Cím: 1073 Budapest, Kertész utca 32. (Kérjük a borítékon/csomagon tüntessék fel a „Sino Ház” nevet, valamint saját elérhetőségüket is!)

 • Beküldési időszak: 2021. november 5. – 2021. december 20.

(5) A pályamunkák elbírálásának módja:

Az elbírálás a Magyar Képzőművészeti Egyetem képviselőjéből, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének képviselőjéből, kínai kulturális szakemberekből, valamint a Budapesti Kínai Kulturális Központ képviselőiből álló zsűri által, a témához történő kapcsolódás, alkotási színvonal és innovatív kivitelezés figyelembevételével, a méltányosság és igazságosság elve alapján anonim pontozással történik.

(6) Díjak:

 • Egyéni díjazottak: 10 nyertes, nyertesenként 1 db Huawei Band 6
 • További díjazottak: 40 díjazott, személyenként 1 db kínai emléktárgy

A Budapesti Kínai Kulturális Központ a díjnyertes alkotásokból gyűjteményt állít össze, a nyertesek számára oklevelet készít, 2022. január végén Facebook-oldalán is megjeleníti az alkotásokat, továbbá néhány kiváló alkotás megtekinthető lesz Budapest forgalmasabb részeinek buszain vagy villamosain is, egyfajta mozgó kiállításként.

(7) Eredményhirdetés és díjkiosztó:

A pályázat eredménye 2022. január 15-én felkerül a Budapesti Kínai Kulturális Központ Facebook-oldalára, a központ munkatársai pedig január 20-ig bezárólag felveszik a kapcsolatot a nyertesekkel a nyeremények átvételét illetően.

4, A pályázaton történő részvétellel kapcsolatos szabályok:

 • A pályázaton részt vevő alkotásnak a pályázó saját, témához kapcsolódó, elmúlt egy évben (egy évnél nem régebbi) készített alkotásának kell lennie, szerzői és rendelkezési jogainak teljes mértékben az ő saját eredeti alkotásához kell tartozniuk. A beküldött alkotások a pályázat végét követően nem kerülnek vissza készítőjükhöz. Azon alkotók, akik később szeretnék visszakapni munkáikat, a pályázat beküldésekor nyilatkozhatnak erről, majd a pályázat vége után felvehetik a szervezőkkel a kapcsolatot a pályamunkák visszaküldését illetően. A díjazott alkotások készítőikhez történő visszajuttatására azonban nem lesz lehetőség.
 • A pályázaton részt vevő alkotások nem sérthetik a szellemi tulajdonjogokat. Ha a pályaműről kiderül, hogy nem eredeti, a szervezőnek jogában áll visszavonni az alkotó pályázaton való részvételét és a díjazásra való minősítést. A szerzői jogi előírások megsértése esetén a résztvevők maguk viselik a jogi felelősséget.
 • Minden résztvevő egy festményt/rajzot küldhet be, ismételt beküldés esetén az utoljára beküldött pályamű az irányadó.
 • A pályázat szervezője fenntartja a díjazott alkotások felhasználásának jogát.
 • A szervező fenntartja a jogot a pályázat szabályzatának módosítására, valamint a végső döntés meghozatalára.