Hamarosan a mozikban az év legjobban várt karácsonyi filmje

November 25-én kezdik el játszani a mozikban a Nagykarácsony című új magyar romcomot, amelyben minden megvan, ami egy örökzöld karácsonyi filmhez kell: szerethető karakterek, vicces helyzetek és karácsony, minden mennyiségben.

A főszereplő (Ötvös András) egy hős, macsó tűzoltó, aki rajtakapja szép szerelmét (Rujder Vivien) egy filmsztárral (Szabó Kimmel Tamás), és a sokk hatására tériszonyos lesz. Bárhogy morog és szégyenkezik, kénytelen földközelben maradni, és így áll szolgálatba egy karácsonyi vásáron, ahol egy tanár néni (Zsigmond Emőke) küszködik a betlehemes játék betanításával. Nem a gyerekcsapat okozza számára a fő problémát, a gyerekek jó fejek, de a szüleik nehezen elviselhetők.

A piacon simliskedik a karácsonyi bóvliárus (Scherer Péter), aki egy csinos, elvált anyukának (Pokorny Lia) kezdi csapni a szelet, de persze ez sem megy ilyen egyszerűen. Ahogy bonyolult a mesebeli gesztenyeárussal (Szerednyey Béla) is jóban lenni, míg a tűzoltóőrs anyáskodó diszpécserének (Hernádi Judit) szeretete elől nehéz kitérni.

A film vége persze nem fog senkit meglepni, de az odáig vezető út azért tartogat jó néhány fordulatot. Vijjognak a tűzoltóautók, halmozódnak a félreértések, akad néhány megoldhatatlan probléma, és fel-feltűnik egy jó humorú öngyilkosjelölt (Mészáros Máté), aki nem takarékoskodik a beszólásokkal.

Legalább ilyen fontos, hogy van a filmben kürtőskalács, sült gesztenye, forralt bor, csillagszóró, jó pár karácsonyi dal, ráadásként egy emlékezetes LGT-feldolgozás, és aki a tűzoltóautóként célja felé siető sztorit fékezni próbálja, azt a tűzoltóparancsnok (Csuja Imre) személyesen küldi el a francba.

Pont jó arányban adagolják tehát a filmben a játékos kedvességet, az ünnepi mókát és a humort. Akárcsak egy kellemesre sikerült karácsonyi vásárban, van minden, ami kell, és ami nem kell, azt is jó nézegetni.