Miért járnak bajuszos villamosok a 4-6-os vonalán?

Te is gondolkoztál már azon, hogy miért növesztettek bajuszt éppen pont most a Nagykörúton közlekedő 4-6-os villamosok?

bajuszos villamosok a 4-6-os vonalán
Fotó: bkk.hu

Egészen november végéig találkozhatunk a 4-6-os vonalán bajuszos villamosokkal, melyek immár másodjára igyekeznek felhívni a figyelmet a férfiak egészségére, a prosztatarák megelőzésének, korai felfedezésének jelentőségére. És hogy miért éppen bajusz?

Mert minden év novemberében, a világméretű kampány résztvevői maguk is bajusznövesztéssel hívják fel a figyelmet a rendszeres szűréssel időben diagnosztizálható prosztatarák fontosságára. Hiszen rendszeres szűréssel a prosztatarák időben diagnosztizálható és kezelhető lenne, ennek ellenére a férfiak halálozási statisztikájában mégis kiemelt helyet foglal el. Ennek oka többek között abban is rejlik, hogy sok férfi ódzkodik a szűrővizsgálatoktól.

bajuszos villamos Budapesten a 4-6-os vonalán
Fotó: bkk.hu

A szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy a Magyarországon diagnosztizált prosztatarákos betegek mintegy 30 százaléka sajnos már későn, az áttétes stádiumban fordul orvoshoz, ezért kimondottan javasolt, hogy panaszmentes állapotban is minden 45 év feletti férfi ellátogasson az évenkénti szűrővizsgálatokra.

A tavalyi év után talán nem is volt kérdés, hogy a BKV, a BKK és az Astellas Pharma közös kampány keretében újra Budapest legforgalmasabb villamosvonalának Combinóit válassza annak érdekében, hogy minél többekhez, férfiakhoz, nőkhöz, családtagokhoz elérjen a prosztatarák megelőzéséről, szűréséről és korai felfedezésének jelentőségéről szóló üzenet.

Ezt nyomatékosítják még a megállókba és különböző csomópontokon kihelyezett plakátok, illetve a Margit körút elején elhelyezett 120 négyzetméteres falháló is.