5 titkos teaház Budapesten, ahol ellazulhatunk egy fárasztó nap után

Esős, borús időben nem sok helyre van kedve kimozdulni az embernek, Budapest hangulatos teaházai otthonos belső terüknek és ízgazdag teáiknak hála viszont sokak számára kivételt képezhetnek.

Altair Teaház

Nem messze onnan, ahol a Bródy Sándor utca a Puskin utcával találkozik, a Múzeumkert északkeleti csücskénél találjuk a főváros egyik legfényesebb csillagát, az Altair Teaházat, amelynek fantázianeve a Sas csillagkép főcsillagára utal. A fesztelen környezetben, zegzugos kuckóban fellelhető babzsákok és kis asztalok mellől 70 féle teakülönlegesség, valamint kávék, üdítők, limonádék és puncsok közül szemezgethetünk.

1088 Budapest, Puskin utca 24.

1000TEA

Ahogy egyre jobban átveszi a természet feletti uralmat az ősz, kevesebb alkalmunk nyílik a Váci utca csendesebb szakaszán, egy belső udvarban megbúvó 1000TEA kerthelyiségében időzni. A komorabb napok viszont annál jobb apropójául szolgálnak a hangulatvilágításban úszó teaház belterének felderítéséhez, amihez elengedhetetlen kellék a közel százféle japán, kínai, indiai és nepáli tea.

1056 Budapest, Váci utca 65.

Ronnefeldt Teaház

A tea világának (újra)felfedezésére hív a Frankfurtból Budapestre delegált Ronnefeldt Teaház, amely több évszázados tapasztalattal és minőségi teákkal, valamint teázáshoz szükséges kellékekkel várja a tearajongókat, a magyar fővárosban immár két helyszínen. Míg a Rózsakert Bevásárlóközpontban található üzletükben csak vásárolni tudunk, az V. kerületben rejtőzködő teázóban napfény áztatta fotelekben szürcsölhetjük a természet forró esszenciáját.

1026 Budapest, Gábor Áron utca 74-78.
1055 Budapest, Balassi Bálint utca 19.

blank

Kardamom Kávézó és Teaház

A közel-keleti vendégszeretetet hozza el Budapestre a Lövőház utcai Kardamom Kávézó és Teaház, amelynek csíkos fala, arab motívumai, színes csempéi és oszlopai a szíriai paloták hangulatát idézik, míg a szövetek, a mozaikok és a belső tér egyéb kiegészítői egytől egyig szír kézművesek termékei. Ide betérni felér egy kulturális utazással, nem is akárhova, hanem az Ezeregyéjszaka titkos világába.

1024 Budapest, Lövőház utca 28.

blank

Levél Teaház

Nyár végén vette birtokba új üzlethelyiségét a Liu család szerelemprojektjeként működő Levél Teaház a XIII. kerületben. A tradicionális kínai teaházakat idéző látványos, ugyanakkor csendes helyre nem csak a testet-lelket melengető italokért érdemes betérni, itt ugyanis részleteibe menően megismerkedhetünk a teázás érdekességeivel is, melyekről akár a teakóstoló események alkalmával is tanulhatunk.

1132 Budapest, Kresz Géza utca 14.

blank