Megvan, melyik magyar film száll versenybe az Oscar-díjért

Döntött az Oscar-díjra nevező bizottság: Bergendy Péter Post Mortem című filmje képviseli Magyarországot a 94. Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájában.

A Post Mortem főszerepét Klem Viktor alakítja / Fotó: Szvacsek Attila (Szupermodern Filmstúdió)

Jövő márciusban rendezik meg a 94. Oscar-gálát, melynek nemzetközi film kategóriájában minden ország egy mozifilmet nevezhet azok közül, amelyeket 2021. január 1. és 2021. december 31. között mutatnak be az adott országban.

A hivatalos magyar Oscar-nevezésről döntő testületben a héttagú szakértői bizottság 20 idei magyar mozifilm közül választotta ki a Post Mortem-et. A Bergendy Péter rendezésében készült horrorfilm világpremierje tavaly ősszel volt a varsói nemzetközi filmfesztiválon, azóta 26 fesztiválra hívták meg, köztük a világ legnagyobb presztízsű horrorfilm seregszemléire.

A Post Mortem magyarországi premierje október 28-án lesz.

Az első világháború és a spanyolnáthajárvány pusztítása után, 1918 fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk.