Októbertől barangolhatunk Balatonfüred új vízparti korzóján, a Kékszalag sétányon

Idén márciusban már volt szerencsénk beszámolni az üdítő hírről, hogy Balatonfüred új sétánnyal gazdagodik, amely méltó emléket állít a várost meghatározó Kékszalag vitorlásverseny évtizedes hagyománya előtt. Októberben pedig az andalgók is birtokba vehetik az új korzót.

A tervek szerint haladó munkálatoknak köszönhetően a Balatonfüredre tervezett Kékszalag sétányon októberben már kényelmesen andaloghatunk és élvezhetjük annak minden pozitívumát. Az impozáns sétálóút pihenőpadokkal, sok zöldfelülettel, hangulatos szigetsávokkal, a tókerülő vitorlásversenyt megidéző látványelemekkel valósul meg és a Füred Kempinget köti majd össze a Tagore sétánnyal, a Széchenyi sétányon keresztül.

Októberre befejeződnek a munkálatok. Fotó: balatonfured.hu

Az út két oldalát fák szegélyezik majd, ahol csak lehetőség adódik parkosítanak és zöld teresedéseket alakítanak ki. A kemping bejáratának két oldalán elhelyezett installációk turistalátványosságnak sem lesznek utolsók, ahogy a megpihenésre szolgáló hajó-padok, az árnyékolásról gondoskodó vitorlavásznak, továbbá a kőhasábokból álló, megvilágított üvegsávokkal tagolt, a versenyek évszámait és győzteseit megjelenítő idővonal illetve a híres Nemere-II élethű hajótest részlete, mely pihenőtérként lesz használható.

blank

Várhatóan a jövő évi szezonra elkészül a sétány folytatása is, amely a kemping főbejáratától egyenesen a Balaton partra vezet majd.

Forrás: balatonfured.hu