Szabadidőkomplexumként újul meg a Fonográf svábhegyi klubjának épülete

A valaha volt svábhegyi épület, mely egykor étteremként és a korabeli elit klubjaként funkcionált, most szabadidőkomplexumként újulhat meg.

A XII. kerületi Költő utcában, a Svábhegy szívében helyet foglaló épületet valaha Fonográf Étterem és Polgári Klub néven ismerte a nagyközönség, melyet 1985-ben az Illés, majd a belőle avanzsált Fonográf Együttes zenészei alapítottak. Az egészen 2003-ig működő klubban a városi legendák szerint a magyar nevek mellett például olyan hírességek is tiszteletüket tették, mint Carlos Santana és a Queen együttes.

Az utóbbi években leamortizálódott épület azonban megérett az átalakításra: így lesz az egykori épületből egy új funkciókkal és szolgáltatásokkal kecsegtető svábhegyi szabadidőkomplexum. A családbarát szabadidős-, sport- és rekreációs központban helyet kap új étterem, wellness- és fitneszterem, teniszpálya és külön a gyermekeknek fenntartott gyerekklub.

blank

A kivitelezés első szakasza 2021 tavaszán már kezdetét vette, a tervek szerint a komplexum műszaki átadása 2022 végére várható, a vendégek pedig 2023-tól vehetik birtokba a központot.

Forrás: bdpstgroup.hu