Kiülős teraszok, aszfaltfestés és girlandok töltenek meg élettel egy VIII. kerületi kis utcát

Június közepe óta fellendült az élet a VIII. kerületi Rákóczi tér szomszédságában húzódó Bacsó Béla utcában, amelyet tesztjelleggel vehettek birtokba a józsefvárosiak két hónappal ezelőtt.

Fotó: Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt.

Június 18-án zárták el az autósforgalom elől a Bacsó Béla utca egy szakaszát, azzal a céllal, hogy helyén egy gyalogosok és kerékpárosok számára fenntartott, a helyiek által birtokba vett közösségi tér jöjjön létre.

A projekt mögött a Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt. áll, akik célja, hogy a Bacsó Béla utcával megmutassák, a lakosság összefogásával mennyire élhetők is lehetnek a VIII. kerület közterei, és ezután akár a helyiek kezdeményezésére is hasonló átalakulások menjenek végbe.

Fotó: Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt.

Az elmúlt két hónapban a Café Csiga és a Rákóczi Étterem kiülős teraszai vették birtokba az utca egy részét, ahol keresztbe felfeszített, színes girlandok keltenek mediterrán kisvárosokra jellemző hangulatot. Legutóbb színes aszfaltfestéssel és a Verkstaden magyar ruhamárka szellemes mondataival dobták fel a területet.

Az utca egészen október 3-ig el lesz zárva az autósok elől, érdemes hát arra sétálni, hogy tanúi legyünk, milyen kreatív közösségi tereknek is otthont adhatna Józsefváros.