Pazar kilátással, a Bazilika szomszédságában nyílt meg a belváros legújabb bagelezője

Mikor szerda reggel a belváros felé vettem az irányt, aligha sejtettem, milyen új és üde élményben lesz részem Budapest legfrissebb és legropogósabb bagelezőjének köszönhetően. Mindenesetre nehéz eldönteni, hogy a pazar, Bazilikára nyíló kilátás vagy az ódákat érdemlő bagel ejtett-e jobban ámultba. Vagy épp mindkettő.

Július elején nyitott meg a városi nyüzsgés egy új színfoltja, a Best Bagel Basilica, ahol a kézműves bagel bizony nem smafu. A terasszal rendelkező parányi kis hely senkit se tévesszen meg, hiszen ez a belvárosi, Zrínyi utcai manufaktúra a lehető legfinomabb portékákat kínálja. Kínálatukban ugyanúgy megtalálhatók a füstölt lazaccal, a prosciuttóval, tonhalkrémmel és kacsamájpástétommal készülő harapnivalók, mint a mogyoróvajjal, banánnal és eperlekvárral kecsegtető édes opciók.

blank

Legnagyobb különlegességük azonban abban rejlik, hogy receptjeik egytől-egyig minden igényre igyekeznek figyelni, hiszen amellett, hogy minden lyukas zsemle vegán és kérhetjük nem egy vegán variációban, a kiszemelt bageleket akár tejmentesen vagy épp teljes kiőrlésű buciba zárva is élvezhetjük, a vonalaikra vigyázó édesszájú vendégek az édes bageleket még akár cukormentesen is.

Mindezeken túl, ami igazán szót és a már említett ódát érdemli, az minden kétséget kizáróan a frissen készülő bagel. A Best Bagel Basilicában egyrészt a bagelek nincsenek előre összekészítve és még csak nem is sorakoznak hosszú-hosszú órákat a pultban. Egytől-egyig rendelésre készülnek, megadva ezzel az egésznek a szívét lelkét, hiszen így a bagelek pontosan annyira lesznek ropogósak az elsőtől az utolsó falatig mint amennyire omlósak és szaftosak a benne rejlő hozzávalóknak és a dús, selymes sajtkrémnek köszönhetően.

blank

Amellett persze, hogy frissek és eszméletlenül ropogósak, érdemes tudni, hogy a bagelek ízfokozók, tartósítószerek és mesterséges színezékektől mentesen, kézzel készülnek, ezt a szemléletet pedig a bagelekben sorakozó hozzávalók kiválasztásánál is preferálják.

Reggelinek választani egy kiváló, hazai pörkölésű kávéval karöltve és figyelni közben, hogyan ébredeznek a szomszédos, belvárosi éttermek és vendéglátóhelyek, megadja a nap hangulatát. Ugyanúgy érvényes ez ebédre egy almafröccs társaságában, vagy vacsorára egy pohár jéghideg bor vagy gin-tonic kíséretében, hiszen bármelyik napszakban is üljünk ki a teraszunkra, mindig ott lesz a karnyújtásnyira lévő Szent István Bazilika lélegzetelállító látványa.

blank

A klasszikus, étlapjukon szereplő állandó kínálatuk mellett készülnek majd szezonális ajánlatokkal, illetve hamarosan egy újdonsággal is, egy bagel burgernek nevezett bestiával, így érdemes lesz tehát a New York-i emberek egy kedvenc ételét Budapest belvárosában végigkóstolni.

Elérhetőség:
Best Bagel Basilica
1051 Budapest, Zrínyi utca 16.
bestbagel.hu