Csobbanni való strandok és szárazföldi kalandok kutyával a Balatonnál

A Balaton örök és megunhatatlan, de a kutyatulajdonosoknak ez sokáig elérhetetlen vagy akadályokkal teli vállalkozás volt. A Kutyabarát.hu 2017-ben indította el turisztikai kampányát, a Kutyabarát Balaton projektet, aminek köszönhetően a gazdik már évek óta magabiztosan, hasznos infókkal és a legélménydúsabb kikapcsolódási lehetőségekkel a tarsolyukban indulhatnak útnak kedvencükkel együtt a magyar tengerhez.

Balatoni kutyás strandok

A 2016-ban nyitott Balatonföldvári Kutyabarát Fürdőhely közel 2500 nm-nyi területen nyújt lehetőséget játékra és pihenésre a fák árnyékában a fürdőzésben elfáradt kutyusok és gazdáik számára. Évek óta várja a kutyásokat a hatalmas, füves területű Fonyódi Kutyás Fürdetőhely is mosdóval, szemetesekkel és természetesen csodás badacsonyi panorámával.

kutya strand Balaton
Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert / Fotó: Belovári András

Bár Keszthelyen kisebb partszakasz várja a fürdőzni vágyó kutyásokat, közösségi kertként egyértelműen egyedi és újszerű a zárt VIP résszel megtoldott Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. Kínálatában kiváló balatoni borok, hűs limonádék, vegetáriánus és vegán ételek sorakoznak, a gazdikat nyitott könyvtár és társasjátéksarok, a kutyusokat agility eszközökkel felszerelt, körbekerített kutyajátszótér várja.

Szárazföldi kalandok

A 750 éves Szigligeti vár már több útvonalon is bejárható, kedvünkre kalandozhatunk itt kutyánk társaságában. Minden torony és ablak, minden lőrés gyönyörű panorámát tár elénk, így talán nem túlzás azt állítani, hogy a Balaton-felvidék legváltozatosabb látképét nyújtja.

Balaton kutya strand
Fenyves allé / Fotó: Kulics Gábor

A keszthelyi Festetics-kastély viktoriánus stílusú parkja kutyával is bátran felkereshető, ahol érdemes látogatást tenni a mindent túlélt, 400 éves kocsányos tölgynél, illetve a kastélypark délnyugati végéből induló, hazánk legidősebb és leghosszabb kettős feketefenyő-fasoránál, a Fenyves allénál, mely az egykori majoron keresztül a fenékpusztai kiskastélyhoz és a római kori romokhoz vezet minket.

Még több kutyás kirándulási tippért és hasznos tanácsért látogass el a kutyabarát.hu oldalra!