A kihagyhatatlan nyári program, amiért érdemes lesz nyakunkba venni a Balatont

Legyen tavasz, nyár, ősz, tél vagy ismét tavasz, megbújik egy borospince Badacsonyörsön, ahova az év bármely szakában érdemes látogatást tenni.

Tegyük fel, hogy épp a Balatonon töltjük nyári vakációnkat és mielőtt hazaindulnánk már csak egyetlen programra van időnk. A legjobb, ha a Balaton északi partját vesszük ekkor célba, pontosabban Badacsonyörsöt és ott is az ország legnagyobb pincészetét. Varga Péter közel 30 éve építi családi vállalkozását, amely sikert sikerre halmoz: tavaly a Varga Pincészet a legrangosabb nemzetközi versenyeken például 50 érmet nyert.

Feltétlenül látogassunk tehát el ide, hogy a pincék hűvösében végigkóstolhassuk a sokszorosan díjnyertes Varga borokat, és kiválaszthassuk belőlük a kedvenceinket. A szélesre tárt pinceajtók lehetőséget adnak, hogy testközelből ismerhessük meg az ország legnagyobb pincészetének működését, a borkészítés helyszínét, kezdve a szőlőfeldolgozótól a szupermodern palackozóig, hogy utunk végén a fahordós pincében nemcsak szemtanúi, de kóstolói is lehessünk az áldozatos munka eredményének.

blank

Ha csak egy maréknyi időnk van, használjuk hát ki, éljünk a tökéletes alkalommal és a kis pincekör keretében kétórás bemutató során ismerkedjünk meg a hatféle Varga borral és a frissebbnél is frissebb pogácsákkal, amivel szívélyesen kínálnak bennünket. A nagy pincekör a maga háromórás pincebejárásával, hétféle borával és pezsgőkóstolójával már a ráérősebbeket szólítja meg, ahonnan csakugyan nem hiányozhatnak a friss pogácsák mellől az ínyenc, Kinga Kamrájának Káptalantótiból érkező sajtjai sem.

A pincészet nyáron ráadásul különleges programmal is készül, augusztus 14-ére időzítve, amikor a Perseidák meteorrajnak köszönhetően a pincészet melletti domboldalról élvezhetjük a csillaghullást, méghozzá élményt kínáló Varga borok, ínyenc street food fogások és zenei aláfestés kíséretében.

Elérhetőség:
Varga Pincészet
8257 Badacsonyörs, Füredi út 49.
www.vargabor.hu

Időpontegyeztetés:
Ángyánné Anci
+36 70 330 2691
pincelatogatas@vargabor.hu