Lánchíd-pótló hajó segíti a fővárosiak túlpartra való átjutását

Június 16-án hajnalban nem kevesebb mint másfél évre lezárták a Lánchidat annak átfogó felújítása miatt. Amíg arra várakozunk, hogy a lehető legszebb formátumban köszönthessük viszont Budapest egyik hamisítatlan ikonját, addig sem kell azon törnünk a fejünket, hogyan oldjuk meg a túlpartra való átjutást.

A Lánchíd felújítása miatti lezárásokból fakadó akadályok megoldására, a zavartalan átkelés biztosítására a BKK és a MAHART együttműködésében, Lánchíd-pótló hajókkal segíti a biztonságos és a lehető legkevesebb macerával, kerülőúttal történő túlpartra való átjutást.

Ebben az időszakban a 250 főt befogadni képes átkelőhajók minden nap 7:00 és 20:15 között félóránként, menetrend szerint közlekednek majd. A személyhajók a Jégverem utcai és az Akadémia 1. kikötőből indulnak.

A jó hír, hogy hétköznapokon a hajók igénybe vétele érvényes BKK-bérlettel térítésmentes, szombat-vasárnapi napokon, illetve ünnepekkor azonban 500 Ft-os díj ellenében juthatunk át a túlpartra, akár van bérletünk, akár nincs. De ugyanúgy külön díja van, ha kisállattal vagy kerékpárral szeretnénk átjutni a túloldalra.

Jegyet váltani a MAHART jegypénztáraiban, illetve a hajón is van lehetőség, az esetleges változásokról, hajózási zárlatról ITT találtok bővebb infót.

Forrás: bkk.hu