Három napig ingyenes tárlatvezetéseken vehetünk részt Budapest kortárs galériáiban

A Kortárs Galériák Egyesülete idén június 18. és 20. között rendezi meg hetedjére a Gallery Weekend Budapest elnevezésű különleges, háromnapos galériatúráját.

A június 18. és 20. között megrendezendő művészeti esemény a budapesti nyár egyik legizgalmasabbjának bizonyul, amely 3 napon át 5 galériatúrán, valamint 14 magángaléria tárlatvezetésein és exkluzív túráin keresztül kalauzolja az érdeklődőket.

A felfedezésre váró galériák között olyan nevek szerepelnek mint az acb, Deák Erika, Einspach Fine Art & Photography, Glassyard, INDA, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem, Knoll Budapest, MissionArt, Molnár Ani, MyMuseum, TOBE, Várfok és a VILTIN. Elmondhatjuk tehát, hogy a város legkülönbözőbb pontjai várják az érdeklődőket, akik újrafelfedeznék a már ismert város rejtőzködő kortárs kincseit.

Az ingyenes látogatható programsorozat a legkülönlegesebb kiállításoknak, rendhagyó galériatúráknak, vezetett tárlatvezetéseknek ad teret és lehetőséget, melyet a résztvevők 5 különböző túraútvonalon tekinthetnek meg. A galériatúrákra ezen a linken lehet regisztrálni, itt bővebb leírások is elérhetők az útvonalakkal és az útvonal által érintett galériákkal kapcsolatban, de a szervezők készülnek további extra programokkal is, annak érdekében, hogy ez a júniusi hétvége teljes mértékben a hazai kortárs képzőművészetről, a bezártság lezárásáról szólhasson.