Ismét ellepik Budapestet a bringások: Júniusban jön az I bike Budapest felvonulás

Budapesten 2020-ban mintegy 15%-kal nőtt a kerékpáros forgalom 2019-hez képest. És bár a tavalyi évben elmaradt az eddig minden évben megrendezésre kerülő I bike Budapest felvonulás, idén újra átkerekezhetünk a városon a Magyar Kerékpárosklub szervezte programon.

Az I bike Budapest felvonulás arról is híres, hogy résztvevői a főváros olyan pontjain tudnak végigtekerni gyerekektől idősekig, ahol máskor nem, vagy csak nagyon nehezen lehet kerékpárral közlekedni. Június 26-án 14 órától azonban, René van Hell holland nagykövet megnyitója után lesz lehetőségünk, hogy ismét kétkeréken vegyük nyakunkba a várost.

Az útvonal a budai alsó rakpart Margit hídtól északra eső szakaszától indul, a Petőfi hídon át a pesti alsó rakparton és az Andrássy úton keresztül a Városliget Nagyrétig meg sem áll, ahol sor kerülhet a programot záró ikonikus bringaemelésre is, várhatóan 17 órakor. A Kerékpárosklub a korábbinál rövidebb útvonalon és lehetőleg minél tágasabb szabad tereken vezeti a bringás felvonulást, mely rendőrség által biztosított, lezárt útvonalon halad végig, így akár családosan is könnyen teljesíthető.

A bringaemelést követően a szervezők városligeti piknikkel, bringás fotózással, rászorulókat segítő szendvics- és szörp kínálattal és további afterparty-elemekkel várják az érdeklődőket.

A pontos útvonalat ITT lehet megtekinteni, a részletes infókért érdemes a Facebook-eseményt követni.