Megkezdődtek a Keleti pályaudvar utascentrumának átépítési munkálatai

Március 23-án átadták a munkaterületet a várhatóan 11 hónapig tartó Keleti pályaudvar utascentrumának kiépítésére vonatkozóan, mely az akadálymentes közlekedés kialakítása mellett lehetővé teszi az egy helyen történő belföldi és nemzetközi jegyvásárlást és az utazással kapcsolatos ügyek intézését.

Az akadálymentes utascentrum a peronszint alatt, a jelenlegi belföldi pénztárak és a pénztárak előtti terület átépítésével valósul meg, csaknem 1542 négyzetméteren. A 200-250 négyzetméteres ügyféltérhez kapcsolódik majd a kilenc jegypénztár és a két ügyfélszolgálati pult, melyek közül az egyik akadálymentesített szempontok szerint kerül kialakításra. Az akadálymentes közlekedést az aluljáró szint és a vágánycsarnok között két mozgólépcső és egy duplex lift kialakítása segíti majd.

Az utascentrum fontos részét képezi a kialakításra szánt üvegfödém, ami fényt enged majd a csarnokból az utascentrumba, de a bejárat két oldalán lévő falak és a szolgáltatás-értékesítő irodát leválasztó fal is üvegezett lesz. A menetjegy-értékesítésen túl az utascentrumban helyet kap még személyes ügyfélszolgálat, a csoportos utazásokkal kapcsolatos igények kielégítését szolgáló szolgáltatás-értékesítő iroda, továbbá közlekedési terek és a biztonsági őr pultja is.

A megújult utascentrumon kívül, de annak közelében automata csomagmegőrzőket helyeznek el, továbbá a centrum kialakításával párhuzamosan korszerű, akadálymentesített, baba-mama résszel bővített mellékhelyiségeket építenek ki a Keleti pályaudvar aluljáró szintjén.

Forrás: mavcsoport.hu