8 kortárs író, költő legféltettebb gyerekkori kincseiről mesélő tárlat nyílt az online térben

Vajon mit mesél rólunk gyerekkorunk legféltettebb kincse vagy épp mi mit mesélnénk róla felnőtt fejjel? A Mesemúzeum virtuális tárlata erre a kérdésre ad választ 8 kortárs író, költő féltve őrzött kincsén keresztül.

Van, hogy nem tudjuk megmagyarázni miért éppen az a tárgy, játék az, amire felnőtt fejjel olyan jó visszagondolni, amelyhez megannyi jóleső gyerekkori emlék kapcsolódik. Van, hogy pontosan arra sincs válasz, miért éppen ezeket a kincseket választjuk, miért éppen ezek az apróságok lesznek annyira fontosak számunkra. Talán mindannyian tudunk ilyen gyerekkori kincsről, önmagukban értékes, személyes történeten, emlékeken, féltve őrzött titkon osztozó tárgyakról, nosztalgiát nem nélkülözve mesélni.

A Mesemúzeum Kincseskamra elnevezésű virtuális tárlatán 8 kortárs író, költő, köztük Berg Judit, Csukás István, Mosonyi Alíz, Tasnádi István, Zalán Tibor, Jeney Zoltán, Varró Dániel és Lackfi János enged bepillantást gyermek- és fiatalkori kincseikbe, melyet ráadásul személyes tolmácsolásban ismerhetünk meg jobban, miért is váltak olyan fontossá számukra ezek a gyerekkori relikviák.

A Kincseskamra online elérhető virtuális szobájában elég az írók neveire kattintani, hogy kinyíljanak a titkot és kincset őrző szekrények és mesébe kezdjenek.

Forrás: mesemuzeum.hu