Elindult a Közért+ online termelői piactér

A 21. század online piacterébe enged bepillantást hazánk legfrissebb, legropogósabb digitális platformja, mely a mai napon, március elsején indította el tesztüzemét. Az online termelői piacként Magyarország termelőit a vásárlókkal, fogyasztókkal összekötő projekt a Digitális Termelői Piac program keretében, a győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával valósul meg.

Tavaly tavasszal, a koronavírus-járvány első hullámával majdhogynem magától értetődő módon, de markánsan előtérbe kerültek az új, online élelmiszerkereskedelmi megoldások, melyek amellett, hogy alternatív lehetőségeket kínáltak a vásárlók számára, igyekeztek optimalizálni az élelmiszerlogisztikai hálózat sérülékenységét és kiszolgáltatottságát is.

Sokaknak ebben az időszakban nem volt lehetőségük személyesen ellátogatni a kedvelt és szeretett termelői piacokon túl még az üzletek nagy részébe sem, ennek kiküszöbölésére és a megújult vásárlási szokások szerelemgyerekeként az akkor még dédelgetett ötlet most megvalósulni látszik a kozertplusz.hu platformján.

Mitől különleges?

Több más mellett a Közért+ legnagyobb szépsége abban rejlik, hogy hidat képez termelő és vásárló között. Nemes egyszerűséggel áthidalja az olyan helyzetekből fakadó szituációkat, mint mikor nem tudunk személyes látogatást tenni legkedvesebb termelői piacunkon, de mégis szeretnék élvezni a hazai termények frissességének élményét.

A tesztüzemüket megelőző időszak sikerét mi sem mutathatná jobban, mint az, hogy partnereik száma már az előkészületi időszakban is dinamikusan növekedett. Platformjuk ráadásul nemcsak a vásárlók számára okoz könnyebbséget, hiszen ezzel párhuzamosan lehetőséget és online felületet teremt olyan termelőknek is, akiknek eddig nem volt lehetőségük megmutatkozni az online térben.

A Közért+ a jelenlegi trendekkel ellentétben törekszik arra, hogy vásárlóik a lehető legfrissebb áruhoz jussanak. Emiatt van az, hogy kevés készletet tartanak csak raktáron, ezzel vállalva a hosszabb, maximum három napon belüli kiszállítási időt, cserébe azért, hogy ezáltal közvetlenül a termelőtől legyen lehetőség a vevő ajtajáig szállítani az adott terméket.

blank

Házhoz jön a piac

Március 31-ig ingyenes, háztól házig való szállítást vállaló tesztüzemmódjukban három régióra osztották fel hazánkat, mely magába foglalja

  • az M1-es autópálya vonalát Győrig többek között Tatával, Tatabányával, Etyekkel és Bábolnával
  • az M5-ös autópályát Szegedig Kecskeméttel, Kiskunfélegyházával és Lajosmizsével
  • valamint Budapestet és az agglomerációt Érddel, Diósddal, Fóttal és Mogyoróddal a teljesség igénye nélkül.

Hazánk több részén heti rendszerességgel több mint 500 településre lesz lehetőségünk átvételi pontokra rendelni a friss árut, mely érinti Pécs, Békéscsaba, Salgótarján, Miskolc, Szekszárd, Villány, Székesfehérvár, Gyöngyös, Paks, Balatonfüred, Keszthely, Debrecen városokat.

A Közért+ azon túl, hogy támogatja a helyi termelők és fogyasztók kínálatának és keresletének egymásra találását, elősegíti a kisebb települések boltjainak áruval történő ellátását is, továbbá tesztüzemükből nyert tapasztalatikkal terveik közt szerepel, hogy nyár végére a teljes országot lefedjék házhoz szállítási szolgáltatásukkal.