Az HBO új minisorozata Woody Allen zaklatási botrányának nyomába ered

Tegnap este debütált az HBO GO-n az Allen kontra Farrow négyrészes dokumentumsorozat első része, amely Woody Allen állítólagos szexuális zaklatási ügyének nyomába ered: feltárja a rendező és örökbefogadott lánya, Dylan történetét, a gyermekelhelyezési tárgyalást, valamint Mia Farrow lányához, Soon-Yihez fűződő viszonyát.

Kirby Dick, Amy Ziering és Amy Herdy filmrendezők ismét megosztó témát boncolgatnak: az Allen kontra Farrow minisorozatban feltárják a Woody Allen díjnyertes hollywoodi filmrendezőt ért 1992-es vádakat, miszerint moleszálta Mia Farrow színésznővel közösen örökbefogadott lányát, az akkor 7 éves Dylant.

Az ügyet bíróságra vitték, ahol Allen és Farrow a gyermek felügyeleti jogáért harcoltak, miközben a sajtó először adott hírt a rendező Soon-Yi Previnnel, Farrow idősebb lányával, a rendező jelenlegi feleségével folytatott szexuális viszonyáról. Míg Allen nyíltan manipulatív hisztérikának nevezte volt feleségét, addig Farrow most először, a dokumentumsorozatban beszél élőben a történtekről.

A megrázó, otthoni kép- és hangfelvételeket, valamint családtagok és közeli barátok interjúit felhasználó sorozat első része már megtekinthető az HBO GO-n, a második rész március elsején érkezik.

Az Allen kontra Farrow dokumentumsorozat előzetesét itt tudjátok megnézni: