5 olasz éttermet ajánlunk Budapesten az olasz konyha világnapjára

2008 óta, január 17-e az olasz konyha világnapja; nem is kérdés, hogy ezt egyedül olasz étellel lehet méltóképp megünnepelni. Az olasz konyha főként az egyszerűségében nagyszerű, a minőségi alapanyagok azok, amelyek az étel szívét-lelkét adják. Bőven belefér tehát a mai napba a dolce vita, amelyhez 5 budapesti olasz éttermet ajánlunk.

Ape Regina

A pizzától a pastáig a legnagyszerűbb dél-olasz falatok adják az Ape Regina védjegyét. Itt egy pomodoro vagy pesto pasta is egyet jelent az olasz mennyországgal, ráadásul nem nehéz náluk ténylegesen végigenni Itáliát, hiszen az olasz konyhaművészet számtalan remeke képviselteti magát a lehető legmagasabb minőségben.

1065 Budapest, Podmaniczky u. 18.

Olasz éttemek Budapesten: Ape Regina

Amici Miei

A tengerekkel több oldalról határolt kis csizma ételeiben nem véletlen, hogy számtalan módon képviseltetik magukat a tengeri herkentyűk, amelyek a budapesti Amici Mieiben is kiemelt szerepet kapnak. A fekete kagylót több fogásban is megkóstolhatjuk, a tenger gyümölcsei rizottó kihagyhatatlan, de ha ennyi nem lenne elég, akkor mennyei bruschetta, focaccia és pizza enyhíthetnek éhségünkön.

1082 Budapest, Corvin sétány 1.

Legjobb olasz éttermek Pesten: Amici Miei

Alessio

Az Alessio helyben készült házi töltött tésztái bármely olaszországi étterem kínálatát lekörözik, pármai sonkás és póréhagymás paradicsomszósszal készült ház gnocchijára pedig aki kóstolta, esküszik. A minden ízében olasz kávézó és étterem a céltudatos ínyenceknek tradicionális olasz fogásokkal, a nehezen döntőknek és mindent is kóstolóknak olasz válogatásokkal, tálakkal és ízelítőkkel enyhíti Olaszország iránti éhségét.

1026 Budapest, Pasaréti út 55.

Budapest legjobb olasz éttermei: Alessio

IGEN

Vétek lenne nemet mondani egy Peronival vagy Birra Morettivel leöblített fatüzeléses nápolyi pizzára, amely kétségtelen, hogy egy tökéletes nap tökéletes lezárása lehet, csak győzzünk választani a számtalan, leheletvékony mégis ropogós tésztájú kerek csoda közül. Egyre mindenképpen figyeljünk: a hamisítatlan olasz édességeknek is hagyjunk elegendő helyet!

1027 Budapest, Margit körút 60.

Budapesti olasz éttermek: IGEN

Arancini Benedetti

Szicília kedvenc street foodja az arancini, Budapest egyetlen arancinizőjét pedig a Frankel Leó úton találjuk. Lehet, hogy nem is véletlen, hogy egy olasz cukrászda és kávézó szomszédságában? A kukoricapanírban sült, krémes rizottóba töltött finomságok, olasz sajtok és talján fűszerek egysége megbonthatatlan; ha eddig nem próbáltuk, akkor legyen ez az a nap, amely szolgál nekünk némi meglepetéssel.

1023 Budapest, Frankel Leó út 21-23.

Legjobb budapesti olasz éttermek: Arancini Benedetti

A legjobb olasz éttermek után, jöhet egy kis spanyol konyha Budapesten?