Karácsonyi habzsi-dőzsi: 9 hely, ahonnan beszerezhetjük az ünnepi sütiket

A habzsi-dőzsi karácsonykor nem ismeretlen fogalom, számos hagyományos desszert és édesség kapcsolódik az ünnephez, mi pedig 9 helyet ajánlunk, ahonnan még beszerezheted őket.

Mon Petit Dessert Boutique

A legkiválóbb francia alapanyagokkal készült aranygaluskával, mikulás sapka süteménnyel, kandírozott diós tarte-tal, fenyőmag-citrom és mák-szilva tortával színesítve a karácsonyi menüt, az asztal körül ülők nagy valószínűséggel el sem tudnak majd mozdulni onnan, ilyen finomságok láttán. December 20-ig rendelhetünk tőlük, hogy karácsonyra biztosan megérkezzenek.

1067 Budapest, Király utca 72.

Gerberaud Café

A Gerberaud Café a csipetnyi újjal meghintett hagyományos édességek mellett olyan karácsonyi desszertekkel is készül nekünk, mint a gluténmentes képviselőfánk, ami nem mással, mint fahéjas morzsával, fűszeres körteraguval, barnavajas diplomatakrémmel és mennyei sós karamell-szósszal készül. De ne hagyjuk polcon a birsalmás tokaji babát és Gerbeaud-szeletet sem, nélkülük nem is ünnep az ünnep.

1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.

arán bakery

December 19-ig még megrendelhetjük a mesés, angolszász mince pie-t, a banánkenyeret és a kardamomos-almás párnát az arán bakery-től, az édes falatok pedig nemcsak a reggeli kávé vagy a délutáni tea mellé dukálnak, a karácsonyfa alatt is mesésen mutatnak majd, már persze, ha marad belőlük.

1077 Budapest, Wesselényi utca 23.

Édesem

Karácsonyi kekszkavalkáddal jelentkezik a budai Édesem, ahol kis és nagy dobozos kiszerelés, na meg persze 10 féle keksz közül válogathatunk. A pecsételt mézeskalács, a cookie-k és a pekándiós browniekekszek közül még csak-csak sikerül majd választani, ami viszont biztosan landol majd a kosárban az a kakaós bambi és a matcha fenyő lesz, ugye?

1024 Budapest, Kis Rókus u. 33.

á table!

Mondhatni nyakunkon az ünnep, a hamisítatlan francia süteményekért viszont van még lehetőségünk beugrani vagy épp megrendelni őket, hogy a három királyok helyett a desszertek karácsonyi királynője, a Bûche De Noël legyen az ünnepi asztal vendége, méghozzá három variációban: Illanka, Victoria és Raspberry Gloss.

Chez Dodo

Nem kell messzire mennünk a francia édességekért: Chez Dodo karácsonyi díszdobozos macaronjai, mint apró, édes karácsonyfagömbök színesíthetik meg az ünnepet, melyből most karácsonyra óriási változat is készül! De ha a tökéletes madeleine, canalé vagy Paris Brest a szíved vágya, a megújult honlapjukon bármelyiket könnyűszerrel beszerezheted.

1051 Budapest, Sas u. 7.

Dolcissima

Mandulás, pisztáciás, törökmogyorós és nutellás mini pasta di mandorléból, panettónéból, cantucciniból idén nem lesz hiány, Budapest egyetlen olasz cukrászdája nem hagy minket Olaszország hamisítatlan ízei nélkül. Kár ellenállni, hiszen mindegyik finomságuk leveszi az embert a lábáról.

1023 Budapest Frankel Leó út 36-28.

Három Tarka Macska

Ha már az összes krémest felfaltuk, ideje egy könnyed és omlós, tejbe, kakaóba vagy kávéba mártogatható karácsonyi péksüteménynek: egy fehér csokis-vörös áfonyás briósnak, egy belga csokis tejfalatnak, egy fahéjas vagy diós csodának vagy egy könnyed jégcukorral meghintett, mesteri francia briósnak, melyet a Három Tarka Macska pékség két üzletében és online is elérhetünk.

1066 Budapest, Teréz krt. 22.

1137 Budapest, Pozsonyi út 41.

Bonbonier

Nevével ellentétben a bonbonok és csokoládék mellett még számos finomság megfér, melyek minden ízükben a karácsonyt idézik. A bejglivel vállvetve a mousse-ok hódítanak, a vanília- és málnakrémmel töltött hóemberek elbűvölőek, beszerezhetjük itt az estére szánt forrócsokoládénkat is, diós-vaníliás csiga nélkül pedig képtelenség elhagyni az üzletet.

1092 Budapest, Ráday u. 25-27.

Nyitókép: Chez Dodo macaron manufaktúra