A legfinomabb halászlé receptje egyenesen Rosensteinéktől

A halászlé általában sűrű és ízgazdag, ízlés szerint készíthető csípős vagy kevésbé csípős változatban. Két nagy folyónk, a Duna és a Tisza vidékén eltérő módon főzik, de van például kimondottan a Balatonra jellemző opció is: sokszínűségében rejlik a varázsa. Cikkünkben a Rosenstein étterem többszörösen letesztelt, sikeres receptjét ajánljuk.

A legfinomabb halászlé receptje

Hozzávalók

  • 2 kg szálkamentes ponty
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 3 dkg pirospaprika
  • 5 dkg pritaminpaprika-püré
  • csípős pirospaprika

Elkészítés

A halászlét jobb, ha élőhalból készítjük. A halat megtisztítjuk, a belsőjét eltávolítjuk. Éles késsel lefejtjük a gerincről a két oldalán lévő húst. A bőrös felével lefelé fordítva deszkára helyezzük, szintén éles késsel a bőréig beirdaljuk és kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd megsózzuk. Egy fazékba vizet teszünk, hozzárakjuk a csontokat, a levágott fejet, az uszonyokat, a karikára vágott hagymát, paradicsomot és paprikát.

Sózzuk, és amikor felforrt, hozzátesszük a pritaminpaprikát és beleszórjuk a pirospaprikát. Nagyjából egyórányi főzés után egy nagylyukú tésztaszűrővel egy másik lábosba szűrjük, illetve passzírozzuk. Beletesszük a beirdalt halszeleteket, belsőségeket és lassú tűzön készre főzzük. Időközben ízlés szerint csípős paprikát, sót tehetünk bele. A halászlét főzés közben nem szabad keverni, csak rázogatni.

Köszönjük a Rosenstein étteremnek, hogy megosztották velünk a receptet! Ha pedig minden ízében  elnyerte tetszésed a Rosenstein-féle halászlé, mindenképp nézz körül állandó és napi kínálatukban, melynek mindegyikét házhoz is szállítják.