Nem bírja el a Normafa parkolója a hétvégi rohamot: Szombaton új Normafa-járat indul

A jelenlegi helyzetben sokan választják szabadidős tevékenységük célpontjául a Normafát. Az utóbbi időben a közlekedési és parkolási problémák azonban megsokasodtak a helyszínre érkező embertömeg miatt, a parkolók betelte után így a rendőrök kénytelenek voltak visszafordítani az érkező autókat.

Az önkormányzati felhívás mérsékelte ugyan a helyzetet, de teljes mértékben nem oldotta meg, így a Hegyvidéki Önkormányzat javaslatára a BKK elindítja a Normafa-járatot, melyet már a december 5-6-i hétvégén igénybe vehetünk.

A szombaton és vasárnap közlekedő járat 212N jelzéssel 20 percenként indul majd 9:00 és 15:40 között, melyre a Jagelló úti parkoló melletti megállóban lehet felszállni. A Normafa-járat a 212-es jelzésű busz útvonalát követi majd, ahhoz hasonlóan minden megállóban megáll, visszafelé pedig a Csörsz utca felé közlekedik, majd a BAH csomópont előtt a Jagelló úti parkolónál fordul vissza újra a Normafa irányába.

Fotó: bkk.hu

A Normafa-járat nem különbözik majd más járatoktól, normál díjszabással vehető igénybe, ráadásul az önkormányzat ingyen szájmaszkot biztosít azok számára, akik esetleg otthon felejtették azt.

A 212N járat mindazok számára segítség lehet, akik mindenképpen a Normafát választják kirándulóhelyként, de autójukkal nem szeretnék terhelni a területet, és azt sem, ha visszafordítanák őket a rendőrök és rendészek, vagy órákat kellene várniuk egy parkolóhely felszabadulására.

Nyitókép: MTI/Róka László