Mikulásjárat tűnik fel a 3-as villamos vonalán

Az adventi időszakban az Árkád, a BKK és a BKV összefogásának köszönhetően karácsonyi mesevilágba csöppenhetnek a 3-as villamos vonalán közlekedő Mikulásjárat utasai.

2020. november 27. és december 26. között, az adventi időszakot meghittebbé téve karácsonyi pompába öltöztetik a 3-as vonalon közlekedő egyik menetrend szerinti villamost. A kivilágított és kívül-belül feldíszített Árkád Mikulásjáraton az utazás percei alatt egy mesevilágba csöppenhetünk. Az utasok időnként magával az Árkád Mikulással is találkozhatnak a kidíszített villamoson.

Árkád Mikulásjárat a 3-as villamos vonalán

Árkád Mikulásjárat a 3-as villamos vonalán

A BKV egyébként nemcsak a Mikulásjárattal gondoskodik a budapestiek ünnepi hangulatáról, hiszen csütörtökön 12. alkalommal indult útjára a hagyományos Fényvillamos. A többek között a 2-es villamos vonalán haladó LED-kivilágítással díszített nosztalgiajárat egészen január 6-áig várja az utazókat, de további két másik fényvillamos is követi december elejétől ezt a nagy népszerűségnek örvendő szerelvényt.

Az Árkád a Mikulásjáraton kívül is számos élménnyel készül a karácsonyra. Ilyen a Szeretetposta kezdeményezés, amely során az Árkád Mikulása a szerencsés kicsik és nagyok december 20-áig beérkező kívánságait teljesítheti.

Ha a Mikulásjárat helyett inkább a Fényvillamost választanád, itt találod a menetrendjét: