Online könyvválogatás: 5 romantikus regény, amelybe jó beleveszni

Magyar és külföldi alkotók munkáit gyűjtöttük össze mindazoknak, akik élnek-halnak a Downton Abbey hangulatáért, akik nem tudták letenni az Igazából szerelem kötetét és azoknak, akik szeretnek történelmi korokon átívelő szerelemekről olvasni, megfűszerezve a listát egy New York Times Bestseller toplistás történettel is. Ráadásul, a könyvek bármelyike online elérhető, letölthető, e-bookformátumban azonnal olvasható. Jöjjenek a kedenc romantikus regényeink!

Clare Pooley: Őszinte szavak

Julian Jessop, a hetvenes éveiben járó, különc művész úgy hiszi, hogy a legtöbb ember nem igazán őszinte sem egymással, sem önmagával. Az idős férfi azonban belefáradt már, hogy mások elől rejtegesse a mélységes magányt, amit érez. Így hát egy napon úgy határoz, hogy leírja az igazságot a saját életéről egy egyszerű, zöld jegyzetfüzetbe, és ott hagyja azt egy kávézóban. Arra azonban nem számít, hogy a kávézó tulajdonosa, Monica megkeresi őt, miután megtalálta a füzetet. (General Press Könyvkiadó)

A képre kattintva a könyv megvásárolható e-bookformátumban:

Legjobb romantikus könyvek 2020: Őszinte szavak
General Press Könyvkiadó

Pap Éva: És újra felkel a nap

Szabadka, 1933. Eszti erős, fiatal nő, aki a hátán cipeli a házassága és a nevelőapjától átvett vendéglő terheit, egy nap azonban férje, Stevan vadászbalesete szertefoszlatja álmait, ellehetetleníti a házaséletüket. A házasságuk meginog, ők mégis ígéretet tesznek, hogy történjék bármi, soha nem hagyják el egymást. Eszti gyengédségre vágyik, és idővel férje legjobb barátjával, a tehetős és nőtlen Martinnal egymásba szeretnek. A nő kétségek közt őrlődik: szabad-e, lehetséges-e két férfit szeretni? A két férfi egy baráti összejövetelen titkos megállapodást köt, időközben a második világháború sötét fellegei beárnyékolják az életüket, és 1944 végén Martin érthetetlen okból szakít az asszonnyal… Az államosítás során Eszti bajba kerül. Vajon ki lesz az, aki segít rajta? Amikor válaszút elé kerül, vajon a családot vagy a szerelmet választja? (Álomgyár Kiadó)

A képre kattintva a könyv megvásárolható e-bookformátumban:

Legjobb romantikus könyvek online: És újra felkel a nap
Álomgyár Kiadó

Marie Benedict: Clara

Az 1860-as évek ipari forradalma, a Carnegie-birodalom felemelkedése idején Clara Kelley bevándorlóként érkezik Írországból Amerikába, s az ismert iparmágnás, Andrew Carnegie házába kerül cselédlányként. Clara azonban nem az, akinek hiszik. Bár semmi gyakorlata sincs, gyorsan tanul, és idővel mindenkit meggyőz arról, hogy megállja a helyét. Üzleti érzéke és jelleme nagy hatást gyakorol Andrew Carnegie-re is, akivel Clara egyre bizalmasabb viszonyba kerül. Vajon képes-e megváltoztatni a szerelem a kíméletlen üzletembert, s legyőzhetik-e az őszinte és igaz érzelmek a társadalmi korlátokat? (Libri Kiadó)

A képre kattintva a könyv megvásárolható e-bookformátumban:

Legjobb történelmi romantikus könyvek 2020: Clara

Josie Silver: Egy decemberi nap

Laurie szinte biztos benne, hogy csak a filmekben létezik a „szerelem első látásra”.  De egy havas decemberi napon buszra száll, a bepárásodott üvegen át meglát egy férfit, és rögtön tudja, hogy ő az igazi. Egy varázslatos pillanatra összekapcsolódik a tekintetük… aztán a busz továbbhajt. Laurie a következő évet azzal tölti, hogy London minden buszmegállóját és kávézóját tűvé teszi a férfi után. Egy karácsonyi bulin találkoznak újra – Laurie legjobb barátnője, Sarah boldogan mutatja be Laurie-nak az új pasiját… Ő az. A férfi, akit a busz ablakából látott. (21. Század Kiadó)

A képre kattintva a könyv megvásárolható e-bookformátumban:

Legjobb romantikus regények 2020: Egy decemberi nap
21. Század Kiadó

André Aciman: Szólíts a neveden

Az olasz Riviérán játszódó regény egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet. (Athenaeum Kiadó)

A képre kattintva a könyv megvásárolható e-bookformátumban:

Legjobb online könyvek: Szólíts a neveden
Athenaeum Kiadó

Ha a legjobb új romantikus könyveket kiolvastad, következhet egy izgalmas skandináv krimi: