Az Y Konszept és FANKAPANKA új közös kampánya fontos céllal bír

Két hazai alkotó, akik hasonló területen tevékenykednek, egészen pontosan az egyedi és minőségi ruhagyártás területén, gondolt egyet és versengés helyett összefogtak. Így indították útjára a Nem konkurens. Alkotótárs. elnevezésű kampányukat, mely igazán példaértékű kezdeményezésnek bizonyul.

Egy ilyen kezdeményezés ezekben a nehéz időkben, amikor egy évek alatt felépített márka már most szembesül azokkal a problémákkal, melyek a gazdaságunkat maradandóan érintik majd, igenis figyelmet érdemel. Mindkét alkotó rendkívül érzékeny: munkáikban lépten-nyomon tetten érhető, hogy rettenetesen fontos, társadalmi kezdeményezések mellett is vállszélességgel kiállnak. Közös projektjükben a hazai művészi és alkotói közösség összefogására hívják fel a figyelmet, véd- és dacszövetségük pedig egy szimbolikus, közös ruhadarabon jelenik meg.

Y Konszept

Eszter 2017-ben indította el saját műhelyét, olyat, ahol az irodalom és a vintage divat metamorfózisa egészen mesés, viselhető alkotásokban születhet újjá. Olyan egyedi ruhadarabokat tervez, amelyeket ha egy már régóta vágyakozó megrendelő először felpróbál, elégedett mosoly terül szét az arcán. A farmerkabátokra és táskákra kézzel festett motívumokat és maradandó egysorosokat később pólók követték, melyek szintén személyes történetek elmesélői. A nem is olyan rég debütált Eszterésagidák projekt pedig nem mást tűz ki célul, mint az ismeretséget és elismertséget érdemlő fiatal művészek támogatását és patronálását.

FANKAPANKA

A pólókon visszaköszönő aktuálisabbnál aktuálisabb mondatok és szavak Fanni kezei közül szaladnak ki és hímzéssel pihennek tovább a pólókon és a pulóvereken. Egytől egyig egyediek, frappánsak, szórakoztatóak, és kritikusan reagálnak a jelenre. Az ruhák anyagától kezdve a csomagoláson át minden környezetbarát.

Nyitókép: Y Konszept