Megkóstoltuk az Istvánffi jövő héttől házhoz rendelhető gluténmentes „tortilláját”

Főzz vagy rendelj házhoz! – lehetne a 2020-as november mottója, ugyanis a jelenlegi korlátozások fényében nincs más mód arra, hogy a dolgozó ember ebédidőben, akár home office-ban vagy az irodában, finom és lehetőleg olcsó – sőt, az sem árt, ha egészséges -, ebédhez jusson.

Elhatároztuk tehát, hogy elkezdjük letesztelni, mit éri meg házhoz rendelni az újabb karanténidőszak alatt, ami reméljük, nektek is segít majd eligazodni a Wolt és a Netpincér labirintusaiban, és persze, mi sem halunk éhen a laptop előtt.

A Királyi Pál utca 20. szám alatt, a Kálvin tér közelében található Istvánffi Veggie Burgerrel kezdtük a sort, amely egy, a növényi alapú étrendet hirdető gyorsétterem, ahol az ételek nem tartalmaznak mesterséges ízfokozót, színezéket vagy tartósítószert, ugyanakkor tápérték szempontjából megállják a helyüket az ebédlőasztalon.

Legújabb dobásuk, egyben legfrissebb kóstolásunk tárgya a gluténmentes, tortillára emlékeztető Slapjack (1650 Ft), ami gyakorlatilag egy sós palacsintatészta, teletömve friss zöldségekkel, grillezett gombával és Istvánffi-szósszal. A töltelékről tudni kell, hogy havonta cserélődik, így novemberben a grillezett gombát zabos zöldségpogácsára cserélték.

blank

A zabos Slapjacket kis sült krumplival és kis üdítővel kértük. Utóbbinak 100%-ban rostos gyümölcslevet kérhetünk, amely nem tartalmaz tartósítószert vagy hozzáadott cukrot: almás, őszibarackos, meggyes, narancsos, grépfrútos és piros gyümölcsös üdítők közül választhatunk. Nálunk a szerkesztőségben az alma- és az őszibaracklé fordult meg, amelyek színben megegyeznek, ízben már kevésbé, de mindkettő hozza a 100%-os levektől elvárt „most préseltem a kerti fa terméséből” érzést.

Ha húsmentes ebédet eszünk, általában kereken 60 perc múlva újra megéhezünk, úgyhogy külön öröm volt, hogy a Slapjack-menü meglepően sokáig, legalább a délután közepéig húzta. Egészséges és tartalmas is, úgyhogy minket meggyőzött.

Az Istvánffitól egyébként egészséges hamburgereket is rendelhetünk, amelyek zöldségpogácsáját három opció közül választhatjuk ki: búzás, gombás vagy zabpelyhes. Többféle burger elérhető 950 forinttól 1800-ig, az Istvánffi honlapján megtaláljátok őket.

Rendelni egyébként Wolton és Netpincéren keresztül is tudtok.

Elérhetőség:

Istvánffi Veggie Burger
1053 Budapest, Királyi Pál utca 20.
info@instvanffi.hu