Így indul a tavasz a Pesti Vigadóban

Nagyszerű programkínálattal várja vendégeit a Pesti Vigadó márciusban. Íme a mi kedvenceink! 

Schumann, Mozart (március 1., 19:30)

Március első napján a Budafoki Dohnányi Zenekar hangversenye látható a Pesti Vigadó színpadán. A koncert első részében Robert Schumann II. szimfóniája hangzik fel, melyet a szerző élete egyik válságos időszakában, 1845-46-ban komponált. A program másik szerzője, Mozart pedig a c-moll misén keresztül teszi tiszteletét a házban, mely a zeneszerző első nagyobb kompozíciója, amelyen nyomot hagyott a Bach és Händel művészetével való megismerkedés is.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Moné Hattori (hegedű) hangversenye (március 8., 19:30) 

A tavaszváró vasárnapon a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Moné Hattori hegedűművész – nagyszabású németországi közös turnéjuk előtt – Budapesten mutatnak be egy olyan zenei programot, amely igazi ajándék lehet nőnapra a hölgyeknek és természetesen az őket kísérő uraknak is. A zeneirodalom legnagyobb alkotásai közé tartozó két Bach-versenyt, a bravúros Tartini-szonátát, a „Carmen” témáit a vonósokra áthangolva és a romantikus Dvořák-szerenádot a világhírű kamarazenekar és a varázslatos személyiségű fiatal japán előadó felejthetetlen élményként szeretné átadni a zeneszeretőknek.

 

Magyar Kincsek III.: A Muzsikás Együttessel (március 12., 19:30)

A magyar zeneirodalom jószerint kimeríthetetlen gazdagságát, klasszikussá nemesült és kortárs, jól ismert és felfedezésre vagy épp újrafelfedezésre váró értékeit mutatja meg a Magyar Kincsek bérlet, amelynek keretében március 12-én a Concerto Budapest és a Muzsikás Együttes közös fellépését élvezhetjük. A műsorban Bartók Béla, Dubrovay László, Gyöngyösi Levente és a Muzsikás Együttes egy-egy kompozíciója hallható majd.

Tavaszváró a Kolompos Együttessel (március 21., 11:00) 

A Kolompos Együttes tavaszváró koncertre invitál sok játékkal, muzsikával és mosolygós gyermekekkel. A március 21-én, délelőtt 11 órakor tartandó eseményen lesz naphívogató, esőcsalogató, sőt medvebrummogás, egércincogás, kiskutyaugatás, és kiscicanyávogás is segít majd megidézni a jó időt és a mindent megújító tavaszt.

blank