2020-ban is Gasztrohegy!

Az egyik legsikeresebb Gasztrohegy-hétvégét zárták januárban a vendéglátók.

Gasztroélményekre éhes csapatok a hegyoldalban, cikázó kisbuszok, Gasztrohegy-poharas sétálók, duruzsoló cserépkályhák, tömött éttermek – a januári Vadászidény! tematikájú Gasztrohegyre hatalmas volt az érdeklődés. Egyre többen jönnek a havonta megrendezésre kerülő tematikus programsorozatra, amelyre idén már jegyet, bérletet is lehet váltani, és folytatódnak az exkluzív, vezetett Gasztrokalandok is.

Szerencsére a különleges ételekre és borokra kihegyezett vendégeket sem a ködös idő, sem a hideg nem tántorítja el, hiszen tudják: a résztvevő helyekre betérve otthonos fogadtatás, és a nyárhoz képest nyugodtabb hangulat, nagyobb figyelem várja őket. A tematikus hétvégék áprilisig folytatódnak, majd októberben újraindulnak, de tavasszal és nyáron is lesz miről beszélni: megismétlik a tapasok éjszakáját, sőt, egy közös nagy nyári rendezvényre is készülnek.

Januárban a legvadabb hétvégével készültek Badacsony vendéglátói. A 2018 őszén elindított Gasztrohegyet az egész évben nyitvatartó badacsonyi vendéglátóhelyek hívták életre, és mára 10 étterem csatlakozott a programhoz, mellettük szálláshelyek, busz, bérlet és vezetett túrák segítik Badacsony gasztronómiájának megismerését.

A badacsonyi helyek összefogásával itthon először valósult meg ilyen különleges gasztrotúra. A szervezők lelkesedése kezdettől találkozott a vendégekével, ezért idén fejlesztettek is: a poharat és buszjegyet tartalmazó jeggyel szabadon lehet kalandozni, az 5 tételes kóstolót tartalmazó bérlettel kedvezményesen lehet kóstolni, de minden Gasztrohegy szombaton elindulnak a vezetett túrák, ahol személyesen lehet találkozni a vendéglátókkal.

Ősszel, télen és tavasszal Badacsonyban mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végig kóstolni az adott szezon kínálatának legjavát. 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Következő Gasztrohegy programok:

Február 15-16. Gasztrohegy 12. – Disznóságok – Ez az a hétvége, amihez nincs mit hozzáfűzni. Disznótoros, füstölt illat, friss portékák a disznóvágás után, sőt még az is lehet, hogy a borok mellé a pálinka is előkerül. Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, pihenés, falatozás. Hogy legyen energia tovább sétálni!

Március 14-15. Gasztrohegy 13. – Húshagyó kedv – Zöldségek és sajtok hétvégéje – A böjt ideje ez, de mi gazdagon készülünk rá. Olyan ételeket kerekítünk sajtokból, tésztákból, és sok-sok zöldségből, hogy bárki jóllakik velük. Séfjeink fantáziája szárnyal, és a vegetáriánusok is igazán elemükben érezhetik majd magukat, de a húsevők is meglepődhetnek.

Április 4-5. Gasztrohegy 14. – Füstölgés! – Tavasz. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket.