Töltsd a Trafóban az októbert!

A következő hónap igazán különleges produkciókat tartogat a Trafó látogatói számára. Az alábbi gyűjteményben a  mi kedvenceinkből szemezgettünk! 

Collective Dope – [D]OPEN YOUR MOVE (október 4., 15:00)

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös szervezésben megvalósuló eseményen az urban dance és a kortárstánc műfaja hazánkban első alkalommal fonódik össze. A nyitás jegyében párbajok, workshopok és egy hatalmas záróbuli is megrendezésre kerül, sőt 2 táncos előadást is láthatunk a Collective Dope gondozásában.

Sote: Parallel Persia, Keiji Haino & Pándi Balázs, Lea Bertucci (október 5., 19:00)

Az UH Fest záróestjén a Trafóban fellép az iráni kísérleti elektronikus színtér vezéralakja, a Sote néven ismert Ata Ebtekar; az amerikai minimalista szaxofonos és zeneszerző, Lea Bertucci; valamint bemutatkozik a budapesti közönségnek a japán zajzene ikonikus alakja, Keiji Haino és a magyar underground színtérről ismert Pándi Balázs duója.

Horváth Csaba – Dargay Marcell: El valahová (október 8., 20:00)

A Forte Társulat, a Trafó és az Armel Opera Festival közös produkciójának kiindulópontja Claudio Monteverdi 1638-ban keletkezett scena-ja, melyben Tankréd, a kereszteslovag, valamint Klorinda, a pogány lány tragédiába torkolló párbaját követhetjük végig. Az előadás a fizikai színház és a zene eszközeivel tárja fel egy általános érvényű történet és a drámai alapszituáció rétegeit.

Dimitri de Perrot: Myousic (október 11., 20:00)

A hang narratív erejét vizsgáló svájci zenész és rendező, Dimitri De Perrot az egy koncert kezdete előtti pillanatok feszültségét igyekszik kihasználni páratlan műsorában, melyben Julian Sartorius jazz dobos szegődik társául. A produkció a csendes figyelemből és a suttogva beszélgető szomszédokból indulva okosan fésüli ki a nézők és egy előadás viszonyát.

Eastman – Sidi Larbi Cherkaoui: Nomad (október 18., 20:00)

Sidi Larbi Cherkaoui és az Eastman társulat egész estés előadása, a Nomad a túlélésért való küzdelmet állítja fókuszba egy elszigetelt, távoli világban. Az érzékeinkre és az érzelmeinkre erősen ható produkció lázálomszerű, szürreális képek segítségével, rendkívül energikus táncosok vezényletével valósággal magával ragadja nézőjét.

VIII. Slam Poetry Országos Bajnokság – döntő (október 23., 19:00)

27 slammer küzd ebben az évben a lehetőségért, hogy a következő Európa-bajnokságon képviselhesse Magyarországot. A produkciókat 5 fős zsűri értékeli Babiczky Tibor költő vezetésével, a hangulatot pedig az Amoeba zenekar koncertje, valamint Süveg Márk Saiid és Pion István házigazda párosa fokozza majd.