Forgalmi változásokra számíthatunk szeptember 2-től

Szeptember 2-án, hétfőn átadják a megújult belvárosi József nádor teret, és újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos. Mondjuk a részleteket!

Hétfőtől a BKK járművei és a behajtási engedéllyel rendelkezők részére ismét átjárhatóvá válik a megújult, belvárosi József nádor tér, illetve használható lesz a József Attila utcán kialakított autóbuszmegálló is. A 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a CITY trolibusz a Boráros tér illetve a Fővám tér felé ismét megáll a Dorottya utca (Vörösmarty tér M) megállóhelyen, a Wekerle Sándor utcában a Dorottya utcánál, de a Széchenyi téri és Vígadó téri megállókat a továbbiakban nem érintik. A Deák Ferenc tér felé tartó 16-os, 16B, 105-ös, 916-os és 990-es autóbuszok József nádor tér megállóhelyét pedig visszahelyezik eredeti helyére, a Nádor utcához.

Végre véget ér a nagykörúti 4-es és 6-os villamos vonalán zajló nyári vágányfelújítás is, és az iskolai tanév kezdetétől, szeptember 2-tól, hétfőtől újra a teljes vonalon, a Széll Kálmán tér és a dél-budai végállomások között járnak a Combinók. A nyári iskolai szünetben a BKV a Széna tér és a Margit utca, továbbá a Práter utca és a Goldmann György tér között, összesen közel 2 kilométeres szakaszon újította fel idén a villamosvonalat.

A nagykörúti villamosvonal idei nyári felújításban érintett részein többségében 2010 előtt – van, ahol közel 20 éve – végeztek utoljára nagyobb felújítást, ezért idén nyáron a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélték a nagy terhelésű járművek sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát. Ennek köszönhetően a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban elvégezhetők lesznek.

A Margit körút Széna tér és Margit utca közötti szakaszán több mint 800 méter hosszon építették át szakaszosan mindkét villamosvágányt, a Práter utca és a Goldmann György tér között pedig mintegy 1000 méteren cserélték a kétvágányú villamos vasúti pályát, a kitérőket, továbbá a Petőfi hídon 500 méter hosszon cserélték ki a síneket és a dilatációs szerkezeteket is. Kisebb, villamos- és utasforgalmat nem zavaró utómunkák még várhatók szeptember hónapban.

Forrás: BKK